Habos túrós pite

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Habos túrós pite

Hozzávalók 8 személyre:

  • 14 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
  • csipetnyi só
  • 0,5 kg tehéntúró
  • 1 db citrom
  • 25 dkg cukor
  • 1 maréknyi dió
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A 14 dkg vajat a 25 dkg liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, 2 evőkanál tejfölt, 3 evőkanál porcukrot, csipetnyi sót, jól összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük hideg helyen.
Utána kinyújtjuk és egy nagyobb kivajazott tepsibe tesszük. A 0,5 kg friss túrót áttörjük szitán vagy krumplinyomóval. 2 tojássárgáját, 2 tojás habját, csipetnyi sót, a citrom reszelt héját, 20 dkg cukrot a túróval összekeverjük és a tészta tetejére kenjük. Betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 15 percig közepes lángon félkészre sütjük. Amíg sül, a 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk pici citromlével, csipetnyi sóval és 3 evőkanál cukorral. A félkész sütire a tojásfehérjét rásimítjuk és megszórjuk a maréknyi durvára vágott dióval, és a sütőbe visszatolva addig sütjük, amíg a teteje szép halványsárga lesz.
Fontos, hogy kihűlve, vizes késsel szeleteljük!

Ezt is szeretjük