Mozzarellás paradicsomos csirke
Mozzarellás paradicsomos csirke
Hozzávalók 2 személyre
- 0.5 kg csirkemellfilé
- fűszerek: bazsalikom, oregánó, só, bors
- 2 csomag mozzarella sajt
- 1 pici olivaolaj
Elkészítés:
Csirkemellet megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, aki szereti ki is klopfolhatja.
Pici olívaolajon mindkét oldalát megpirítjuk, majd ha a szeletek megpirultak, tegyük tepsibe őket egymás mellé, fűszerezzük, majd jöhetnek a paradicsomszeletek és a mozzarella sajt felkarikázva. Az egészet 20-25 percig alufóliával lefedve, előmelegített sütőben süssük, majd 10 percig az alufóliát levéve pirítsuk, amíg a sajt egy kicsi színt kap, és rá nem olvad a paradicsomokra és a húsra.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció