Sajtos-szezámos karfiolroppancs

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 közepes lisztes burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • só, bors
  • szerecsendió
  • szezámmag
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítva, rózsáira szedve, sós vízben megfőzzük, miután megfőtt, lecsepegtetjük. A burgonyát szintén héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és burgonyanyomóval a karfiollal együtt összetörjük. Hozzáadjuk a két tojást, a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízesítjük sóval, borssal, pici reszelt szerecsendióval és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy összefogja a masszát, jól formázhatóvá váljon. Lehet hozzátenni zsemlemorzsát is, úgy kevesebb liszt kell hozzá. Minél jobban lecsepegtetjük a karfiolt, és nem főzzük szét a burgonyát, annál kevesebb lisztet vesz fel. Bármilyen formát lehet belőle formázni, meghempergetjük szezámmaggal elkevert zsemlemorzsában és forró olajban aranybarnára sütjük.
Zöld salátával, fűszeres-joghurtos öntettel fogyaszthatjuk.

Blog.hu ajánló