Krumplifőzelék
Krumplifőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 3-4 babérlevél
- étkezési keményítő
- só
- bors
Elkészítés:
Hámozz meg kb. egy kiló krumplit, vágd kis kockákra és tedd fel főni annyi vízben, ami éppen ellepi. Szórj bele 3-4 babérlevelet és sózd és borsozd meg kedvedre. Amíg a krumpli fő, addig keverj el 1 dl tejszínt 1 dl tejföllel és egy kanál keményítővel csomómentesre. A tejszíntől sokkal krémesebb íze és állaga lesz. Ha a krumpli már puha, tegyél bele a habarásból egy keveset és amikor simára elkeverted, akkor add hozzá a többit is. Néhány percig főzd még, ha már sűrűsödik, akkor elzárhatod alatta a gázt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció