Dubarry csirkemell másképpen
Dubarry csirkemell másképpen
Hozzávalók 4 személyre
- 10-15 kis szelet csirkemell
- 35 dkg karfiol- és brokkolirózsa
- bébisárgarépa vegyesen
- 5 dkg vaj
- 3 dkg liszt (3 csapott ek)
- 0,5 l tej + pácoláshoz
- 3 ek tejföl
- 15 dkg sajt
- só
- frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A csirkemellet egy éjszakával, 6-8 órával előbb bepácoljuk 2-3 gerezd passzírozott fokhagymával, és sóval annyi tejben, hogy éppen ellepje.
Másnap leitatjuk róla a tejet, és megsütjük kevés olajon serpenyőben. Tepsibe tesszük, és a sózott, megpárolt zöldségeket rájuk helyezzük (jó a vegyes fagyasztott zöldség, amiben bébisárgarépa, brokkoli és karfiol van, ezeket kis olajon megpároljuk).
A vajból, lisztből, tejből elkészítjük a besamelt, amelyet sóval és frissen őrölt színes borssal ízesítjük, hozzákeverjük a tejfölt, majd meglocsoljuk vele a husikat. Reszelt sajtot teszünk rájuk, és előmelegített 200 °C-os sütőben addig sütjük őket, míg meg nem pirul a sajt.
Párolt rizzsel ill. pirított burgonyával lehet tálalni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept