Dubarry csirkemell másképpen

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dubarry csirkemell másképpen

Hozzávalók 4 személyre

  • 10-15 kis szelet csirkemell
  • 35 dkg karfiol- és brokkolirózsa
  • bébisárgarépa vegyesen
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg liszt (3 csapott ek)
  • 0,5 l tej + pácoláshoz
  • 3 ek tejföl
  • 15 dkg sajt
  • frissen őrölt színes bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet egy éjszakával, 6-8 órával előbb bepácoljuk 2-3 gerezd passzírozott fokhagymával, és sóval annyi tejben, hogy éppen ellepje.
Másnap leitatjuk róla a tejet, és megsütjük kevés olajon serpenyőben. Tepsibe tesszük, és a sózott, megpárolt zöldségeket rájuk helyezzük (jó a vegyes fagyasztott zöldség, amiben bébisárgarépa, brokkoli és karfiol van, ezeket kis olajon megpároljuk).
A vajból, lisztből, tejből elkészítjük a besamelt, amelyet sóval és frissen őrölt színes borssal ízesítjük, hozzákeverjük a tejfölt, majd meglocsoljuk vele a husikat. Reszelt sajtot teszünk rájuk, és előmelegített 200 °C-os sütőben addig sütjük őket, míg meg nem pirul a sajt.
Párolt rizzsel ill. pirított burgonyával lehet tálalni.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük