Őzgerincben sült csirkemell
Őzgerincben sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemell
- 40 dkg szeletelt bacon
- 20 dkg sajt
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 fej gomba
- 1 nagy pohár tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 kiskanál só
- bors
- ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés:
1. lépés: A tejfölt, a tojásokat, a lisztet, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet, és a lereszelt sajtot összekeverjük.
2. lépés: A csirkemellet és a gombát felkockázzuk, majd a masszába vegyítjük.
3. lépés: Formánkat kivajazzuk és zsemlemorzsázzuk, majd a baconnel kibéleljük.
4. lépés: A husit a formába öntjük, és a kilógó szalonnát ráhajtogatjuk.
5. lépés: Előmelegített sütőben 40 percig (180-200fok) sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk és tovább sütjük míg a szalonna megpirul.
Köretnek adhatunk mellé krumplit vagy rizst.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept