Narancsos kacsa
Narancsos kacsa
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db kacsacomb
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 50 dkg gomba
- 2 dl barbecue szósz
- 3 ek. cukor
- 3 dl vörösbor
- 2 db narancs
- 1 ek. liszt
- 1 kk. kakukkfű
- pici bors, só
Elkészítés:
A kacsacombokat a szokásos módon megsütjük, akár még előző nap, a szaftját is félretesszük.
Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát, megdinsztelünk, félrerakjuk.
Kevés olajon 3 ek. cukrot karamellizálunk, teszünk rá egy kanál lisztet és 3 dl vörösborral felöntjük, beforraljuk. A kacsa szaftját is beleöntjük.
Ehhez adunk 2 dl barbecue szószt, belereszeljük a 2 narancs héját és belecsavarjuk a narancsok levét. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a borsot, ízlés szerint sózzuk.
Amikor ez rottyan egyet, beleborítjuk a gombát és beletesszük a sült kacsacombokat, majd pár percig forraljuk, hogy a hús átvegye az ízeket.
