Narancsos kacsa

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Narancsos kacsa

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 db kacsacomb
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 2 dl barbecue szósz
  • 3 ek. cukor
  • 3 dl vörösbor
  • 2 db narancs
  • 1 ek. liszt
  • 1 kk. kakukkfű
  • pici bors, só
Recept idők

Elkészítés:

A kacsacombokat a szokásos módon megsütjük, akár még előző nap, a szaftját is félretesszük.

Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát, megdinsztelünk, félrerakjuk.

Kevés olajon 3 ek. cukrot karamellizálunk, teszünk rá egy kanál lisztet és 3 dl vörösborral felöntjük, beforraljuk. A kacsa szaftját is beleöntjük.

Ehhez adunk 2 dl barbecue szószt, belereszeljük a 2 narancs héját és belecsavarjuk a narancsok levét. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a borsot, ízlés szerint sózzuk.

Amikor ez rottyan egyet, beleborítjuk a gombát és beletesszük a sült kacsacombokat, majd pár percig forraljuk, hogy a hús átvegye az ízeket.

15810747 8240db68d4bd5cfc89ec30de81c15b3e wm
Ezt is szeretjük