Így lesz tiszta a vízköves és penészes zuhanyzó: ezt a házi szert próbáld!
Makulátlanná varázsolhatod vele az amúgy igen nehezen tisztítható felületet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Számos olyan házi praktika létezik, mely jelentős mértékben megkönnyítheti a fürdőszoba-takarítást, legyen szó a csempék megtisztításáról, a párás környezet miatt könnyen kialakuló penész eltávolításáról vagy éppen a csaptelepek tisztává és fényessé varázsolásáról.

Ha mindezeken már túl vagy, a zuhanyfülke műanyag fala azonban számodra is az egyik legproblémásabb pontot jelenti a házimunka során, alkalmazd a következő módszert!

Így használd a sütőport!

A műanyag zuhanyfal megtisztítására érdemes lehet bevetned a sütőport, melyből egy nagyon kevés víz hozzáadásával pasztaszerű anyagot keverhetsz, majd ezzel alaposan átsúrolhatod a felületet.

Az is jó, ha nem vizet adsz a porhoz, hanem egy bevizezett szivacsot mártasz bele, a lényeg, hogy bőven vigyél fel a felületre a házi szerből, illetve dolgozz minél erőteljesebb mozdulatokkal.

A súrolás után tiszta vízbe mártott szivaccsal töröld át a fülke falát, majd egy ronggyal töröld teljesen szárazra.

A sütőport a szódabikarbónához hasonlóan más területen is felhasználhatod a fürdőszobában, visszaadhatod például a csempék fényét, ha sütőporból és ecetből készített pasztával dörzsölöd át őket, hagyod egy kicsit hatni, majd utána tiszta vízzel leöblíted, és megtörlöd a felületet.

Cikkünk elkészítéséhez Nicolas Priou Nagymamáink fortélyai című könyve adta az ötletet.

Ezt is szeretjük