Így használhatod ki a tetőteret a legjobban! A gyerekek imádni fogják
A gyerekek odavannak a tetőtéri szobákért. Most megmutatjuk, hogy alakítsd ki nekik. (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyerekek a tetőtéri szobáikat nyáron intenzívebben használják napközben, mint az év többi részében, hiszen a hosszú nyári szünet alatt előkerül mindaz a sok játék, amelyekre az iskolai hétköznapokon nem jutott idő, vagy csak esténként.

Ekkor a gyerekek nem érezhették, hogy melegük lenne a szobájukban, hiszen nem is volt. De forró nyári napokon, amikor egész nap legszívesebben itt játszanának, mégis a földszinti nappaliba kényszerülnek, és ott terítik be a szőnyeget játék halommal.

Ha már most gondolsz arra, hogy a gyerkőcöknek ideális hőmérsékleti viszonyokat teremts nyárra úgy, hogy közben azért friss levegőhöz is jussanak, akkor ebben a tekintetben nyugodtan fog telni a szünidő.

Eddig mit éreztek a gyerekek nyáron a tetőtérben?

A régi tetőtéri ablakok üvege átforrósodott, hozzá sem lehetett érni. A beáramló hőség átmelegítette a bútorokat és a levegőt, ami egy idő után elviselhetetlenné vált. Talán már felszereltetek egy légkondicionáló berendezést, de valljuk be, a gyerekszobába ez a megoldás nem éppen a legbölcsebb döntés. A mesterségesen lehűtött levegő csak ideig-óráig kellemes, néhány óra múlva rossz közérzetet okoz, nem beszélve a megfázás és egyéb légúti betegségek veszélyeiről.

Cseréld le inkább régi tetőablakot korszerű VELUX megoldásokra, amelyekkel több fokkal is csökkenhet a gyerekszoba levegőjének hőmérséklete. Egy tetőablak cseréje sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Ha ugyanolyan méretűre cseréled az ablakot, mint amilyen a régi volt, néhány óra múlva már élvezhetitek is komfortosabb tetőtereteket.

De miből is áll egy tetőablakcsere?

A legegyszerűbb, ha felveszed a kapcsolatot egy tetőtéri ablakbeépítő szakemberrel - ajánljuk figyelmedbe a VELUX ajánlott beépítőket. A szakember felméri a tetőtéri ablak állapotát, a kibontási és cserelehetőségeket, és a legmegfelelőbb megoldást ajánlja majd.

Érdemes az ablakcserével hosszú távra gondolkodni. Ha eddig nem érezted megfelelőnek a beáramló fénymennyiséget, akkor a csere lehetőséget nyújt, hogy szélesebb vagy hosszabb ablakot válassz, netalán többet. Ekkor számítani kell rá, hogy a munkálatok tovább tartanak majd, de így sem lesz egy-két napnál hosszabb.

Ha az eredeti ablakméretnél és darabszámnál maradsz, akkor a beépítő szakemberrel közösen választjátok ki a kilincselhelyezkedésben, működtetésben, üvegezésben legmegfelelőbb tetőtéri ablakot. A VELUX márka kínálata minden igényre és pénztárcára nyújt megoldást, érdemes böngészni a termékajánlatok között.

A beépítés menete az egyik legfontosabb lépés, mert valószínűleg a régi tetőablakok még nem voltak elégségesen körbeszigetelve, körbefóliázva. Ma már az ablakok méretére gyártott hőszigetelő kerettel, alátétfóliával hosszú távon biztos lehetsz benne, hogy az ablak és a tetőszerkezet kapcsolata hőhíd- és páramentes lesz, azaz később sem kell aggódni a penészedés vagy beázás miatt.

Az árnyékolás fontossága

Az ablakok megrendelése előtt ne feledkezz el az árnyékolókat se! Ha szeretnéd akár 5 fokkal csökkenteni a gyerekszoba hőmérsékletét, külső hővédő rolóra mindenképpen szükség lesz. A nyári hőség akár 73%-át is megfékezi, mielőtt az elérné az üvegfelületet.

A VELUX tetőtéri ablakokra szerelt, szintén eredeti VELUX árnyékolók fontos tulajdonsága, hogy az ablakszárny akkor is nyitható marad, ha az árnyékolók le vannak húzva. Így a hajnali levegőcsere vagy a nappali szellőzés folyamatosan és kényelmesen biztosított, a mesterséges levegő helyett.

Válts most új, korszerű tetőtéri ablakokra, és a nyarat éppen úgy fogják élvezni a csemeték a tetőtéri kuckójukban, mintha a parkban vagy az eddig hűvösebb nappali szőnyegén játszanának!

Ezt is szeretjük