33 ingatlanja van a magyar politikusnak: kíváncsi vagy, kinek?

Szombaton nyilvánosságra kerültek a politikusok 2013-as vagyonnyilatkozatai.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A 2013-as vagyonnyilatkozatokat minden országgyűlési képviselő és állami tisztségviselő leadta a megadott, múlt pénteki határidőig, szombattól pedig ezek nyilvánosan is elérhetők az Országgyűlés honlapján az egyes nevek alatt.

A vagyonnyilatkozatokból arra is fény derül, a politikusok milyen ingatlanokat, illetve hányat tudhatnak a magukénak: vannak közöttük olyanok is, akiknél ez a szám a 22-t vagy éppen a 33-at is eléri.

Felcsúttól Karcagig

Orbán Viktor továbbra is felerészben tulajdonosa egy budapesti, XII. kerületi társasházi lakásnak, illetve földterületeknek Felcsúton, melyeket 50 évre ingyenesen átengedett a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak. A miniszterelnök tavaly szeptemberben vásárolt Felcsúton egy lakóházat is, mely a telekkel együtt több mint kétezer négyzetméter.
Áder János továbbra is két ingatlan résztulajdonosa, Kövér László pedig egy szigetszentmiklósi családi ház felét tudhatja a magáénak.

Semjén Zsolt a korábbi évekhez hasonlóan két II. kerületi ingatlan felét, valamint egy balatonfenyvesi üdülő haszonélvezeti jogát tüntette fel, Navracsics Tibor fideszes miniszterelnök-helyettes egy budakeszi 138 négyzetméteres lakóház felét tulajdonolja, Balog Zoltán pedig egy XIII. kerületi lakás mellett három bükkszentkereszti ingatlant sorol fel vagyonnyilatkozatában.

Martonyi János az ötszáz négyzetméteres szadai lakóháza, a XII. kerületi lakása, a két aszófői üdülője és a zebegényi lakóháza mellé 2013-ban felerészben vásárolt egy V. kerületi 113 négyzetméteres társasházi lakást is, Németh Lászlónénak pedig továbbra is három fővárosi lakásban és egy surány-pócsmegyeri üdülőben van résztulajdona.

Putyinnak építették?
A Fekete-tenger partján álló fényűző, egymilliárdos palota állítólag Vladimir Putyiné lett volna. Kattints ide, és nézd meg képeken!

Fazekas Sándornak továbbra is Karcagon van családi háza és több szántója, emellett a főváros IX. kerületében egy 47 négyzetméteres lakása, Hende Csabának pedig a főváros II. kerületi 220 négyzetméteres lakása mellett szülővárosában, Szombathelyen van egy 130 négyzetméteres lakása. Varga Mihálynak is Karcagon vannak telkei, míg a fővárosban két II. kerületi ingatlant mondhat a magáénak.

Van, akinek 22 vagy éppen 33 ingatlanja is van

Pintér Sándor vagyonnyilatkozatában már 2012-ben is 22 ingatlant birtokolt, melyek között volt több száz négyzetméter feletti II. kerületi lakás, garázsok, egy siófoki ház, továbbá szántók, legelők. Ezek mellé már 2014-ben vásárolt több mint százezer négyzetméternyi szántót, legelőt és erdőt Pásztóban és Szurdokpüspökiben.

Nézd meg a pápa otthonát!
Ferenc pápa nem ott él, ahol az őt megelőző egyházfők, amivel sokak szerint példát mutathatna a gazdagoknak. Nézd meg egyszerű otthonát!

A Demokratikus Koalíció független képviselői közül Ficsor Ádám 31 ingatlant birtokol: erdőt, gyümölcsöst, gyepet, szőlőt, szántót, nádast, a legtöbbet a Tokaj melletti Mezőzomboron. A jobbikos Kiss Sándornak pedig összesen 33 ingatlana van, nagyrészt földterületek.

Van, akinek egy sincs: pártelnökök és frakcióvezetők

Rogán Antal egy lakásról nyilatkozott Budapest II. kerületében, emellett egy balatonlellei házat tudhat a magáénak, illetve Szakonyfalun egy házat és erdőt. Mesterházy Attilának nyolc ingatlanban van részesedése, Vona Gábornak pedig továbbra sincs ingatlanja.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Semjén Zsolt KDNP-elnök jelenleg is két II. kerületi lakás tulajdonosa felerészben, emellett haszonélvezeti joga van egy balatonfenyvesi üdülőben. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője egy zuglói társasházi lakásnak, egy budakeszi zártkertnek, egy Kisnémediben található erdőnek, valamint egy 83 négyzetméteres tahitótfalui háznak a tulajdonosa.

Megdöbbentő formái vannak a luxusnak:

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője egy XIII. kerületi, 85 négyzetméteres lakás tulajdonosa, Gyurcsány Ferenc DK-elnök, független képviselő tulajdonában pedig továbbra is egy 50 négyzetméteres pápai lakás és a feleségével 2009 őszén vásárolt 267 négyzetméteres kötcsei ingatlan áll. Szabó Tímeának, a PM társelnökének változatlanul két fővárosi ingatlanban, egy 86 és egy 72 négyzetméteres társasházban van tulajdona.

Ezt is szeretjük