Ezt tedd a vízbe, és kétszer olyan sokáig bírja a vágott virág

Pofonegyszerű praktikák

Így lesz sokáig gyönyörű a virágcsokor.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár természetes élőhelyükön a legfelemelőbb csodálni az ezerszínű virágszirmokat, nem véletlen, hogy tavasszal sokan ékesítik a lakást is illatos, mesebeli csokrokkal.

Bár a virágok a lakás üdítő díszei, ez csak addig igaz, amíg szépek és frissek.

A vágott virágok alapvető esetben csak néhány napig tündökölnek, miután vázába teszed őket, létezik azonban egy-két hasznos praktika, mellyel meghosszabbíthatod rövid kis életüket.

Házi praktikák, hogy tovább éljen a virág

Nagyanyáink és a háztartási kézikönyvek praktikái között egyaránt első helyen szerepel a szár megfelelő kezelése, ha például a fásabb szárú növények kérgét alul lefejted, majd hosszában bevágod kissé a szárat, tovább él majd, csakúgy, mint a lágyszárú növény, ha a szára végét ferdén levágod.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Emellett is érdemes folyamatosan egy kicsit lecsípni a virágok szárából, illetve a vízben álló részről a levelet is célszerű leszedni, ez ugyanis hamar elrothad, és szaporítja a baktériumokat.

A virág vizét tartsd frissen, és cseréld ki, ha már piszkos, emellett az is segíthet, ha bizonyos konyhai szerekből teszel bele egy keveset, legyen szó egy csipet sóról, egy csipet cukorról vagy néhány csepp citromléről.

Szintén hatékony, ha nagy meleg esetén jégkockát teszel a vízbe, mint ahogy az is, ha magát a virágod permetezed. Ha allergiás vagy, érdemes befújni egy nagyon kevés hajlakkal a növényt, hogy kevésbé szálljon a levegőben a virágpor.

Gyönyörű növények az erkélyedre is!

Így lehet színes, virágzó, mesebeli hely ez erkélyedből: kattints, igazi szépségeket mutatunk!

Cikkünk elkészítéséhez a Házi praktikák, fortélyok című könyv módszereit vettük alapul.

Ezt is szeretjük