Ezt a szert használd a vágódeszka tisztítására: megöli az ott nyüzsgő baktériumokat
Nem mindegy, mivel tisztítod meg a gyakran használt eszközt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vágódeszka a lakás egyik legszennyezettebb pontja lehet, köszönhetően a vele érintkező különféle élelmiszereken található baktériumoknak, amelyek könnyen elszaporodhatnak, ha nem tisztítod megfelelően az eszközt.

Mivel a vágódeszka közvetlenül érintkezik az élelmiszerekkel, nem véletlen, hogy sokan ódzkodnak az erős tisztítószerekről, emellett azt is érdemes tudni, hogy a mosogatószeres víz nem tesz jót a fa rostjainak, így érdemes inkább természetes, de hatékony módszerekben gondolkodnod.

A házi szerek most is segítenek

A deszkát használat után áttörölheted hígítatlan háztartási ecettel, de kellemetlen szag ellen bevetheted a szintén fertőtlenítő hatással bíró citromot is, például úgy, hogy egy félbevágott darabbal dörzsölöd át a felületet, majd - ahogy az ecet esetében - leöblíted hideg vízzel.

Hatékony szagtalanító, tisztító súrolószert készíthetsz továbbá úgy is, hogy egy kevés szódabikarbónát és sót vízzel sűrű pasztává keversz, ezzel dörzsölöd át a vágódeszkát, végül leöblíted hideg vízzel.

Mindezeken túl is fontos azonban, hogy nyers húsok esetén nagyon vigyázz, és lehetőleg használj hozzájuk külön vágódeszkát, nem célszerű például ugyanott vágni a zöldséget, amelyet később nyersen fogyasztasz el.

10 dolog, amire jó a szódabikarbóna: mondunk újat is!

Íme, néhány kevéssé ismert házi praktika a hatékony szódabikarbónával. Kattintsd végig a képeket!

Ezt is szeretjük