Újítsd fel a fürdőt 5000 forintból!
Látványos ötletek szűk fürdőszobákba
Néhány apró átalakítással is új színt vihetsz a fürdőbe. A következők apró fürdőkre lettek szabva.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fürdőszoba kialakítását éppúgy befolyásolják a helyiség adottságai, mint a rendelkezésedre álló pénzösszeg. A régebben épült ingatlanokban, melyek mellékhelyisége nem a lakásban volt, alkalomadtán egy hálószobát áldoztak fel, hogy fényűzően tágas fürdőt teremtsenek - a legszertelenebb esetekben szófával, kanapéval berendezve.

A többség számára azonban ez a lehetőség csak álmaiban létezik, a valóságban a modern otthonok tulajdonosainak sokkal kisebb léptékű fürdőszobával kell beérniük, melynek a helyiség rendeltetésével kapcsolatban támasztott igényeket is ki kell elégítenie, miközben jó, ha esztétikailag is kifogástalan. A következő tippek elsősorban az utóbbiban segítenek, ráadásul szűk pénztárcára és kis fürdőszobákra szabva.

Bájosan modern hangulat

Ha színes és karakteres fürdőt szeretnél, bátran keverd a régit az újjal. Az eredeti, lábas kád jól illik a kicsi, viszont nagy belmagassággal rendelkező helyiségbe. Ha olyan szerencsés vagy, hogy ilyen káddal rendelkezel, bátran használj mellette erős színkontrasztokat és ötletes tárolókat, ezzel pezsdítően mai látványt teremtesz.

A megjelenésében hagyományos, krómozott zuhannyal kombinált csaptelep karakterében tökéletesen illik a lábas kádhoz. Ha most festésre nincs is pénzed, olcsón vehetsz az ablakra rolót, lehetőleg élénk színben, az jól passzol az ilyen enteriőrhöz. Egy vékony polc, ami a kád és a mosdókagyló felett fut, rengeteg plusz tárolóhelyet biztosít, ahol dekorációs jelleggel is elhelyezhetsz mutatós üvegcséket, képeket. Ha még több tárolóhelyre van szükség, egy kis színes asztal tökéletes.

Bájosan modern hangulat
Játékos, buja enteriőr

Játékos, buja enteriőr

A mélylila sárgával keverve buja, ugyanakkor pezsdítő, vibráló látványt nyújt. Ha a festést későbbre halasztanád, az is jó, ha sárga és mélylila kiegészítőkkel teremted meg a hangulatot a fürdőben. Egyszerű polcokat fúrass fel a kád fölé körben, erre szintén helyezhetsz dekorációs tárgyakat, de a tusfürdőnek, habfürdőnek, fürdősónak is kitűnő hely. Ha sötét a fürdőszobád, de van egy kis ablakod, akkor ne álld útját a fénynek textillel: nézz szét a bolhapiacokon, biztosan találsz fillérekért gyöngyfüggönyt. Vidám színeivel jókedvet teremt a helyiségben.

Ötletek, megoldások szűkös helyekre
Nemcsak a fürdőszobád szűkös, de az egész lakásban helyhiánnyal küzdesz? Van néhány jó ötletünk ahhoz, hogy tágasabbnak tűnjön, és több helyed legyen. Böngéssz gyűjteményünkben! »

Praktikusan szűkös helyen

Ha kicsi a fürdőszobád, jól jönnek a berendezésénél a modern, komplett bútorok. Nem kerül sok pénzbe, de nagyon ötletes megoldás asztalossal beépíttetni a WC mögötti részt. Ha tartály van ott, akkor mélyebb szekrénykére lesz szükség, levehető tetővel, hogy hozzá tudj férni a tartályhoz. Ennek a teteje szintén hasznos rakodóhely.

Praktikusan szűkös helyen
Ötletes kényelem

Ha nem kedveled a gyöngyfüggönyt, és inkább az egyszerűség híve vagy, akkor vegyél reluxát az ablak elé. Az elegáns, króm kiegészítők, mint a kádrács, modern hatást kölcsönöznek a helyiségnek, és kényelmessé teszik a fürdést.

Ötletes kényelem

A kényelem nem feltétlenül kerül pénzbe. Néhány száz forintért vehetsz mosható töltetű párnát, és varrhatsz hozzá már nem használt törölközőből frottírhuzatot. Erre varrj öntapadó korongokat, és erősítsd a fürdőkádra - élmény lesz a fürdés a puha fejtámlával, arról nem beszélve, hogy esztétikus megoldás.

Ha a fürdőszobád alapterülete nem engedi meg a nagyobb szekrényt, viszont elég magas, használd ki azt: egy keskeny, fából készült CD-tartó tökéletesen helytáll többrészes fürdőszobaszekrényként is.

Ezt is szeretjük