A 3 legjobb természetes zsíroldó a háztartásba: ragyogni fog a konyha
Számolj le a foltokkal a leghatékonyabb természetes zsíroldó szerekkel!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sütés-főzés közben lehetetlen elkerülni, hogy az étel időnként ne cseppenjen rá a tűzhelyre.

Ha nem törlöd le azonnal, akkor a zsírfolt jobban rászárad a felületekre, így olyan erős oldószerekre lesz szükséged, melyek kíméletlenül eltávolítják a szennyeződéseket. Íme, a legjobb házi szerek!

Citromos súrolás

Ha a citromnak reklámszöveget kellene írni, akkor biztosan benne lenne, hogy a nagymamák ajánlásával. A sárga gyümölcsöt ugyanis már hosszú ideje használják a háziasszonyok, ha a fürdőszobai és konyhai felületek megtisztításáról van szó, hiszen remekül eltávolítja a vízkövet és a zsírfoltokat is.

Egyszerűen vágj félbe egy citromot, és dörzsöld át vele a kívánt felületet, majd fél óra után mosd le alaposan nedves ronggyal.

Ez általában csak az egyszerűbb eseteknél segít, ezért, ha makacs foltokkal szeretnéd felvenni a küzdelmet, akkor érdemes sóba belemártani a húsát, majd azzal súrolni a szennyezett felületeket. Így sokkal hatékonyabban felléphetsz a foltok ellen, ráadásul még a citrom finom, friss illatát is élvezheted a konyhában.

Sós paszta

A só háztartásban betöltött szerepe nem korlátozódik kizárólag az ételek ízesítésére, ugyanis a fűszer igazi univerzális csodaszer, ami a takarítást illeti. Nemcsak a vízköves felületeket tisztíthatod le vele, de még a konyhai szagok megszüntetésében is felhasználhatod a fehér kristályszemcséket. Ám mindezek szinte eltörpülnek amellett, hogy a só a zsíros foltokkal is könnyedén elbánik.

Egy kistányérba tegyél néhány evőkanál sót, és hígítsd fel annyi vízzel, hogy kenhető, de ne folyós pasztát kapj belőle. A tűzhelyet ezzel a masszával dörzsöld át finoman, majd hagyd rajta 15-20 percig, végül pedig egy nedves törlőkendő segítségével távolítsd el a feloldott zsíros szennyeződéseket. Ha a sütőben vetnéd be zsíroldó szerepét, akkor egyszerűen nedvesítsd be a sütő ajtaját, és szórd rá a sót. Kapcsold be a sütőt, és amikor a só megbarnul, távolítsd el.

Így spórolj a háztartásban!

Nem csak természetes és olcsó szerek alkalmazásával spórolhatsz. Hallgass meg egy szakértőt, mit mond a villanyszámláról!

Almaecetes keverék

A tűzhelyre ráégett zsírfoltok eltávolítása bizony próbára teszi még a legpedánsabb háziasszony türelmét is. A makacs szennyeződések ugyanis rendkívüli módon tudnak ragadni, ráadásul sokszor alig megközelíthetőek. Pontosan erre a célra lehet tökéletes segítség az almaecet, ami feloldja a szennyeződéseket, és bónuszként még a tűzhely eredeti fényét is visszaadja.

Egy pohár almaecetet keverj ki két evőkanál cukorral. A sütőt kapcsold be, melegítsd fel, majd kapcsold is ki, ezután kend be az ecetes keverékkel belül, illetve a tűzhelyrészen is. Hagyd egy órán keresztül állni, majd amikor a sütő már újra hideg, egy tiszta, nedves ronggyal töröld le a feloldódott zsírfoltokat.

Használsz természetes szereket a háztartásban?

Ezt is szeretjük