Ilyen házakban élnek a gazdag fiatalok: megmutatjuk a betiltott képeket!
Megszüntették, de újraéledt a botrányosnak tartott iráni weboldal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Korábban is írtunk már arról, miféle indulatokat, illetve ellenkampányt váltott ki a 2012-ben elindított, Rich Kids on Instagram - gazdag kölykök az Instagramon - nevű weboldal, mely egészen megdöbbentő képek sorával igyekszik bemutatni, hogyan él a kiváltságos ifjúság.

Az amerikai oldalnak számos más, helyi változata is létrejött, talán egyik sem váltott azonban ki olyan indulatokat, mint a Rich Kids of Tehran, köszönhetően annak, hogy utóbbi képei a rendkívül komoly társadalmi különbségekkel és szabályrendszerrel rendelkező Irán fiatal elitjének nem túl konzervatív életstílusából ad ízelítőt.

A felhasználói fiók 2014 szeptemberében jött létre az Instagramon, és rendkívül gyorsan tett szert több mint százezer követőre, októberben azonban megszűnt. Bár erre nincs konkrét bizonyíték, sokan kormányzati nyomást és hivatalos betiltást emlegetnek, sőt, olyan hírek is felröppentek, melyek szerint az eredeti tulajdonos vagy tulajdonosok biztonságukat is veszélyben érzik. Akármi történt is azonban, a Rich Kids of Tehran azóta már több verzióban is újjászületett - ezek közül több szintén megszűnt, vagy épp betiltották -, és jelenleg is létezik működő Instagram-oldala. Nézd meg a képeket!

Fotók a gazdag fiatalok házaiból: még megdöbbentőbb képek!

Lehet büszke valaki a pénzére, ez azonban már túlzás. Szerinted is? Nézd meg a képeket!
Ezt is szeretjük