Tartós betegséget okozhat a hálószobád: 3 nagyon kártékony szín
Ha régóta küzdesz depresszióval vagy épp alvászavarral, ez is meghúzódhat a háttérben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az, hogy milyen színeket használsz otthonodban, egyéni ízlés kérdése, azonban nem árt tudnod, hogy a színek éppúgy lehetnek negatív hatással is érzelmeidre és hangulatodra, ahogy képesek gyógyítani és valódi terápiaként működni.

A lila szín elegáns, de a hálószobában káros is lehet

Ha pedig bizonyos árnyalatok hosszú ideig és intenzíven befolyásolják mindennapjaidat, tartós problémák kialakulására is számíthatsz, különösen, ha olyan helyiségben vannak jelen, melynek a feltöltődést, a regenerálódást kellene szolgálnia. Mindezek miatt a következő színeket lehetőleg kerüld a hálószobádban.

Lila

Bármilyen gyönyörű szín is a lila, nem kizárólag pozitív hatásairól híres. Nem véletlenül a spiritualitás színe, ugyanakkor, mivel komoly hatással van a lélekre, nemcsak gondolataidat, de problémáidat is képes elmélyíteni, ami miatt hosszú távon pesszimizmusra, majd depresszióra is hajlamossá tehet.

Ha tehát egyébként is érzékeny vagy, és leginkább érzelmeid vezetnek az életben, ne fess a hálószobádban minden falat lilára.

Ha szereted ezt a színt, és semmiképp nem akarsz lemondani róla, fesd át csupán az egyik falat, vagy használd kiegészítők formájában, egy lila ágynemű például minden szobát képes feldobni.

Vörös

A vörös színt a hálószobában sokan kedvelik, hiszen szexualitást és érzékiséget sugall, azonban éppúgy, ahogy képes feltüzelni, negatív értelemben is felerősítheti az érzékeket, intenzíven alkalmazva például ingerlékennyé és stresszessé tehet, sőt, akár a magas vérnyomás és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is növelheti.

Állandó jelenléte túl erős hatást gyakorol szervezetedre, ezért csak bizonyos kiegészítőkön, például az ágyneműn vagy épp a hangulatlámpán és a függönyön használd, vagy, ha mindenáron a falakon akarod látni, tompítsd, például a berendezési tárgyak fehér színével.

Sárga

Bár a sárga bizonyos helyiségben jó szolgálatot tehet - a dolgozószobában például inspirál, és kreativitásra sarkall, az étkezőben pedig javítja az étvágyat -, a hálószobában vibráló, élénk árnyalatainak túl erős hatása lehet. Az állandó impulzus ugyanis, amit a sárga szín jelent, épp ellenkező hatást fejt ki, mint amire a hálóban szükséged lenne. Idegessé, szorongóvá tehet, hosszú távon pedig alvászavarokat és állandó kimerültséget okozhat.

Ha mindenképp sárga hálót szeretnél, használd halvány vagy épp barackos árnyalatait. A hálószobába egyébként a kék és a zöld árnyalatait tartják ideálisnak, de a pasztellszínekkel sem okozhatsz nagy kárt. A feketét, a fehéret és a szürkét azonban szintén érdemes hanyagolnod. A színek továbbá a tér növelésére is alkalmasak. Kattints ide, és tudd meg, hogy használd ki mindezt!

A te hálószobád milyen színű?

Ezt is szeretjük