Ezt tedd ki az ablakba, hogy ne jöjjön be szúnyog! Szuper kis növényt mutatunk
Gyönyörű megoldás a szúnyogok távol tartására.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számos módszer és házi praktika létezik a szúnyogok távol tartására, legyen szó olyan természetes alternatívákról, mint a szegfűszeggel megtűzdeld citrom kihelyezése, az ecet és az összetört diófalevél, vagy éppen a füsttel való védekezésről, akár füstölők, akár szúnyogűző fáklyák formájában.

Mint ahogy azonban a legyek esetében a levenduláét, a szúnyogokkal kapcsolatban is érdemes ismerni olyan növények nevét, melyek illatát megérezve menekülőre fogják majd a nyári vérszívók.

Ezek közé tartozik a kakassarkanyú is, melynek párkányra ültetésénél keresve sem lehetne bájosabb és dekoratívabb szúnyogűző módszert találni.

Így neveld a kakassarkantyút!

Az illatos kakassarkantyút, illetve kakassarkantyúkát Plectranthus coleoides megnevezéssel is meg lehet találni a virágboltok, kertészetek polcain, sok helyen árulják tovább kifejezetten szúnyogűző jelzővel ellátva nyáron.

A zöld és fehér színekben játszó, kerekded, redőzött, szőrözött leveleiről könnyen felismerhető növény jellegzetes illata, melynek révén elkerülik a szúnyogok, enyhe dörzsölésre is érezhetővé válik, hatása pedig az idő múltával sem enyhül, a kakassarkantyú ugyanis rendkívül gyorsan növekszik, már egy-két hét alatt is jelentősebb mértékben bokrosodik.

Éppen ezért nem szabad túl sok növényt egyazon balkonládába ültetni - a láda mellett függeszthető kosárba is érdemes tenni leomló növekedése miatt -, ügyelni kell továbbá arra, hogy napos vagy legalábbis félárnyékos helyre kerüljön.

A növényt nem szabad túlöntözni - a talaj legyen jó vízáteresztő képességű -, de teljesen kiszáradni se hagyd a földet két öntözés között. Ha mindezeket betartod, a növény az ültetés után már nem sokkal is komolyabb zöldfelületet lesz képes alkotni a balkonon, a teraszon vagy éppen az ablakpárkányon, komoly védelmi vonalat képezve a szúnyogok ellen is.

Kép: wikipedia.org, Selso.

 

Ezt is szeretjük