Ezt öntsd a növényeidre, hogy gyorsabban megnőjenek!
Bámulatosan kizöldülnek a természetes szertől
Filléres házi tippek következnek.

Dia

 	Tojás főzővize  	A tojás főzővizét az teszi kiválóan alkalmassá öntözésre, hogy tartalmazza a tojásból kioldódott összes olyan ásványi anyagot és sót, amelyek a növények számára tápláló hatásúak. Ha szeretnél tehát egy ragyogóan zöld balkont, ne öntsd ki ezt a hasznos vizet! Arra azonban figyelj, hogy csak a szobahőmérsékletűre lehűlt vizet locsold rá, forró állapotban ugyanis éppen olyan káros a gyökerekre, mint a túl hideg víz!

Tojás főzővize

A tojás főzővizét az teszi kiválóan alkalmassá öntözésre, hogy tartalmazza a tojásból kioldódott összes olyan ásványi anyagot és sót, amelyek a növények számára tápláló hatásúak. Ha szeretnél tehát egy ragyogóan zöld balkont, ne öntsd ki ezt a hasznos vizet! Arra azonban figyelj, hogy csak a szobahőmérsékletűre lehűlt vizet locsold rá, forró állapotban ugyanis éppen olyan káros a gyökerekre, mint a túl hideg víz!

Fotó: Pixabay

Dia

	Csalántea	Ha a virágaidat megtámadták a kártevők, gyors megoldásra van szükség. A levéltetvek és a gombás fertőzés ellen is jól bevált módszer a csalán áztatott leve. Ehhez csak némi nyers vagy szárított levélre lesz szükséged, amit langyos vízbe áztatva tegyél ki a tűző napra! Nyáron már néhány nap elteltével erjedni kezd ez a koktél, amit ezután körülbelül ötszörös mennyiségű szobahőmérsékletű vízzel hígítva tudsz használni. Kicsit macerásnak tűnhet a procedúra, a növényeid viszont nagyon hálásak lesznek érte.

Csalántea

Ha a virágaidat megtámadták a kártevők, gyors megoldásra van szükség. A levéltetvek és a gombás fertőzés ellen is jól bevált módszer a csalán áztatott leve. Ehhez csak némi nyers vagy szárított levélre lesz szükséged, amit langyos vízbe áztatva tegyél ki a tűző napra! Nyáron már néhány nap elteltével erjedni kezd ez a koktél, amit ezután körülbelül ötszörös mennyiségű szobahőmérsékletű vízzel hígítva tudsz használni. Kicsit macerásnak tűnhet a procedúra, a növényeid viszont nagyon hálásak lesznek érte.

Fotó: Pixabay

Dia

 	Kávézacc  	Savkedvelő növények esetében ajánlott a virágföldre szórni némi kávézaccot, hiszen az gazdag nitrogénben, amit a virágok nagyon szeretnek. Ha tehát a kotyogó tartalmát igazán hasznosan akarod felhasználni, tedd a növényeid földjére! Nagyon jót tesz például a rózsaféléknek, az azáleáknak és a rododendronoknak.

Kávézacc

Savkedvelő növények esetében ajánlott a virágföldre szórni némi kávézaccot, hiszen az gazdag nitrogénben, amit a virágok nagyon szeretnek. Ha tehát a kotyogó tartalmát igazán hasznosan akarod felhasználni, tedd a növényeid földjére! Nagyon jót tesz például a rózsaféléknek, az azáleáknak és a rododendronoknak.

Fotó: Pixabay

Dia

	Zsurlótea	Ha a gombás fertőzésre igazán gyors megoldást keresel, ezt a zsurlóteás praktikát neked találták ki: áztass néhány kanál zsurlót egy liter vízben körülbelül három órán keresztül, majd forrald át alaposan, főzd egy fél órán át, és hagyd kiázni a jótékony anyagokat újabb fél óráig! Miután leszűrted, várd meg, amíg teljesen kihűl. Ezt a főzetet csak egy kis vízzel kell tovább hígítani, betegség esetén azonban tisztán is használható, ekkor hetente meg lehet ismételni, azonban egészséges növénynél egy hónapnál gyakrabban nem szükséges alkalmazása.

Zsurlótea

Ha a gombás fertőzésre igazán gyors megoldást keresel, ezt a zsurlóteás praktikát neked találták ki: áztass néhány kanál zsurlót egy liter vízben körülbelül három órán keresztül, majd forrald át alaposan, főzd egy fél órán át, és hagyd kiázni a jótékony anyagokat újabb fél óráig! Miután leszűrted, várd meg, amíg teljesen kihűl. Ezt a főzetet csak egy kis vízzel kell tovább hígítani, betegség esetén azonban tisztán is használható, ekkor hetente meg lehet ismételni, azonban egészséges növénynél egy hónapnál gyakrabban nem szükséges alkalmazása.

Fotó: Pixabay

Dia

	Vizes extra tippek	Ha nincs időd vagy kedved az előbbi tippek megvalósítására, az is nagyon hasznos, ha néha egyszerűen szénsavmentes ásványvízzel öntözöd meg őket, hidd el, sokkal jobban szeretik majd, mint a helyenként erősen klórozott, kemény csapvizet!	Valósággal felüdülnek a növényeid akkor is, ha pár pillanat erejéig a zuhany alá teszed őket, és hagyod, hogy a víz lemossa a poros leveleket. Amennyiben azonban nem szívesen vinnél a kádba cserepes virágot, az is jó megoldás, ha egyszerűen egy szórófejes flakon segítségével fürdeted meg őket.

Vizes extra tippek

Ha nincs időd vagy kedved az előbbi tippek megvalósítására, az is nagyon hasznos, ha néha egyszerűen szénsavmentes ásványvízzel öntözöd meg őket, hidd el, sokkal jobban szeretik majd, mint a helyenként erősen klórozott, kemény csapvizet!

Valósággal felüdülnek a növényeid akkor is, ha pár pillanat erejéig a zuhany alá teszed őket, és hagyod, hogy a víz lemossa a poros leveleket. Amennyiben azonban nem szívesen vinnél a kádba cserepes virágot, az is jó megoldás, ha egyszerűen egy szórófejes flakon segítségével fürdeted meg őket.

Ezt is szeretjük
Fotó: