Színes és trendi zuhanyfüggönyök körképe
Árakkal, lelőhelyekkel
Hasznos és esztétikus: a függöny megvédi a fürdőszobát az elázástól, és javít a hangulatán is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lakások legtöbbje nem rendelkezik túl nagy fürdőszobával. Ezért ennek a helyiségnek egyszerre kell esztétikusnak és praktikusnak is lennie. A különböző fürdőszobaszekrények és tárolók mellett a legnagyobb helyet a fürdőkád vagy a zuhanyzó foglalja el, így erre irányul az emberek figyelme is.

Ezért, ha szeretnéd egyszerűen feldobni a fürdőszobádat, már egy mutatós zuhanyfüggöny is sokat segíthet.

A PVC-től az impregnált vásznakig

A zuhanyfüggöny elsődleges haszna, hogy megóvja a helyiséget a zuhanyzás közben kicsapódó víztől, ezáltal nem kell minden tusolás után felmosnod a fürdőt. A zuhanyfüggönyök azonban a vízfelfogásnál többre is képesek.

Feldobják a fürdőszoba hangulatát, sőt, optikailag is képesek befolyásolni a teret: segítségükkel világosabbá, tágasabbá varázsolhatod a fürdőt. Zuhanyfüggöny vásárlása előtt azt kell elsősorban eldöntened, hogy mekkorára van szükséged. A legtöbb függöny 150x200 centi, de találni már 180x200 centis darabokat is. A méret után az anyaga és a mintája a következő mérlegelendő szempont. Az anyagát tekintve választhatsz poliészter, poliészterszatén, polietilén vagy impregnált - vízhatlan - vászonfüggönyök közül. Előbbiek egytől egyig 30°C-on moshatók, és mosás után a méretük mindössze 2-3%-ot csökken. Az impregnált vásznaknál ez a veszély - a mosási előírások betartása mellett - nem fenyeget. A zuhanyfüggöny esetében nem érdemes spórolni, mivel a drágább darabok sokkal strapabíróbbak és szebbek is olcsó társaiknál. Ráadásul ezek ára sem túl magas: már néhány ezer forintért találni olyan függönyt, mely jól bírja a mosást, és még dekoratív is.

Széles kínálat az anyagok és színek terén

Mivel a zuhanyfüggöny színe és mintája jelentősen befolyásolja a fürdőszoba hangulatát, igyekezz olyat választani, ami színében és stílusában jól passzol a helyiségbe. A nagy fürdőszobákban jól mutatnak a nagy mintákkal vagy csak egy hatalmas motívummal ellátott zuhanyfüggönyök.

Ha azonban aprócska a fürdőszobád, érdemes apróbb mintás vagy egyszínű darabot választanod, ellenkező esetben ugyanis még szűkebbnek tűnik majd a tér. A mintákkal a függöny esetében is játszhatsz: egy függőleges csíkos zuhanyfüggönnyel például optikailag növelheted a helyiség belmagasságát, mivel a csíkok függőlegesen nyújtják meg a teret. Ezzel szemben a vízszintes csíkok a helyiség szélességéről hitetik el, hogy nagyobb a valóságnál.

Óvatosan a színekkel!

Bár mutatósak a sötét vagy erőteljes színek, elsősorban a fürdő méretét tartsd szem előtt, amikor az árnyalatról döntesz. Egy tágasabb, pasztellszínekkel csempézett és berendezett fürdőben nagyon jól mutat egy sötét színű függöny, mivel magára vonja a figyelmet, és élénkké varázsolja a szobát.

Az apróbb fürdőszobák viszont a világos színeket igénylik, melyekkel tágasabb, szellősebb hatást kelthetsz. Ha garzonban laksz, válassz halvány pasztellszínű vagy fehér függönyt, melyet apróbb minták díszítenek.

Ezt is szeretjük