Így szellőztess, hogy ne jöjjenek be a rovarok: egyetlen trükk csak az egész!
Ha elolvasod, mindig így fogsz szellőztetni jó időben.

nagykep?cikkid=160614&kep=nyitott ablak szelloztetes fuggony1-le
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szellőztetés három okból is nagyon fontos: a benti levegő frissessége miatt, a penész megelőzéséért és a szennyező anyagok, szagok kiengedése végett is. Jó időben azonban felmerül a kérdés, hogyan tudod úgy kinyitni az ablakokat, hogy ne áradjanak befelé azonnal a bogarak és a szúnyogok.

Nemcsak a szúnyogháló jelent megoldást a kellemetlen ízeltlábúak ellen, melyet bukóablakokra és erkélyekre nagyon nehéz felszerelni, hanem egy egyszerű trükk is.

Kereszthuzat

A szárnyas rovarok egy cseppet sem szeretik a szelet, azaz a fürgén áramló kereszthuzat sem tesz kedvükre, így nem szívesen reppennek majd be a lakásba, ha így szellőztetsz.

A kereszthuzat másik nagy előnye, hogy a túl nagy melegben - ami még nyár végén sem zárható ki - ilyen módon könnyebben hűthetsz a lakáson, mint akkor, ha csak egy ablak lenne egyszerre nyitva.

A szellőztetés időpontja

Az sem mindegy, mikor nyitod ki az ablakokat, ha a rovarok rendszeresen problémát jelentenek számodra. A nappali bogarakra általában igaz, hogy kedvelik a meleget, éppen ezért, ha csak lehet, ne azt az ablakot nyisd ki, amelyik a ház vagy lakás éppen napsütötte oldalán található. Ha főként ezekkel gyűlik meg a problémát, időzítsd a szellőztetést az esti vagy a hajnali órákra.

Ezzel szemben a szúnyogok és az éjszakai lepkék a sötétedés utáni órákban a legaktívabbak. A kereszthuzat ugyan jó módszer ellenük, ám arról se feledkezz meg, hogy a szellőztetés ideje alatt lekapcsold a villanyt, ugyanis a fény vonzza őket, így sokkal kevesebb szökik majd be a lakásba.

Tartsd távol az ágyadtól a szúnyogokat!

Ha ezeket teszed ki a lakásban, nem fognak többet zaklatni a kellemetlen rovarok. Nézd meg, mi használ ellenük!

Ezt is szeretjük