Egyetlen dolog, amivel ezreket spórolhatsz: bárki kihasználhatja a lehetőséget

A mindennapokban számos apróság segít sokat spórolni.

Spórolás ötletek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

                   A cikket a Lidl Magyarország támogatta

Az energiaárak emelkedésével és az egyre erősödő infláció miatt az emberek a korábbinál is nagyobb hangsúlyt fektetnek a spórolásra.

Nemcsak az energiahasználat csökkentésén dolgoznak, de tudatosabban kezelik havi költségvetésüket, és jobban figyelnek a kiadásaikra a bevásárlásaik során is. Már nem kizárólag a megszokott márkákat keresik, sokkal inkább a jó árak és a kedvezmények, akciók kerültek fókuszba.

Spóroló ötletek

Mindenkinek mások a bevásárlási szokásai. Egyesek hetente szerzik be a szükséges dolgokat, mások csupán havonta egy-két alkalommal mennek az üzletekbe, hogy elvégezzék a nagybevásárlást. Vannak azonban olyanok is, akik nap nap után, jártukban-keltükben térnek be a boltba, hogy pótolják a hiányzó termékeket.

Bármelyik típusba is tartozik az ember, hasznos, ha egy-egy apróságra alkalomról alkalomra odafigyel. Így ezreket takaríthat meg, és mindig elégedetten térhet haza a bevásárlás után.

Érdemes időt és energiát fektetni abba, hogy az ember megtalálja a számára legmegfelelőbb üzletet. Hasznos nyitott szemmel járni és felmérni, hogy a rendszeresen fogyasztott vagy használt termékek melyik boltban érhetők el a legkedvezőbb áron.

Érdemes szem előtt tartani a kijelölt üzlet akcióit, hiszen hétről hétre más-más termékek ára csökkenhet jelentősen, így az ember a szokásosnál is vastagabb tárcával hagyhatja el a kasszát bevásárlás után.

Jó ötlet a választott üzletben hűségkártyát váltani, mely üzlettől függően állandó vagy időszakos kedvezményeket, pontgyűjtési lehetőséget biztosít a vásárlóknak.

Végül jó ötlet már eleve bevásárlólistával érkezni, mely egyrészt segít ragaszkodni a valóban szükséges dolgokhoz, másrészt észben tartani a kihagyhatatlan akciókat is.

Digitális segítség a bevásárlásban

A fentieket a Magyarországon igen népszerű üzletlánc, a Lidl is felismerte, mely több fronton is segít vásárlóinak a hatékony spórolás és kényelmes, pozitív tapasztalatokkal járó bevásárlás megvalósításában.

Az üzletlánc régóta erősíti online jelenlétét. Vásárlóit évek óta arra ösztönzi, hogy iratkozzanak fel a Lidl elektronikus hírlevelére, ahol első kézből értesülhetnek az aktuális akciókról, valamint arra is, hogy figyeljék az akciós újságok digitális változatait a lidl.hu weboldalon. A Lidl és a Lidl Plus alkalmazásokban szintén megtalálhatók online az akciós szórólapok. Ennek nemcsak praktikus, de környezetvédelmi okai is vannak, a digitális megoldással ugyanis a vállalat idén akár 3500 tonnával mérsékelheti papírfelhasználását. A nyomtatott szórólap az áruházakban egyébként továbbra is elérhető azok számára, akik ragaszkodnak a hagyományos papíralapú újsághoz.

A Lidl applikációval a bevásárlás is jóval egyszerűbbé és gördülékenyebbé válik, hiszen rendelkezik bevásárlólista-funkcióval, így a vásárlók már otthonukban könnyedén rögzíthetik, mely termékeket szeretnék megvásárolni. A Lidl Plus applikációval az alapalkalmazásban bemutatott szórólapon felül extra kedvezményekhez is lehet jutni. 

De mi is az a Lidl Plus? Az ingyenes Lidl Plus applikáció segítségével a regisztrációt követően máris elérhetővé válik a virtuális hűségkártya és vele együtt számos szolgáltatás, amely megkönnyíti és leegyszerűsíti a bevásárlást, miközben segít a spórolásban is, hiszen a regisztrált vásárlók azonnali kedvezményekhez juthatnak digitálisan.

A Lidl Plus hűségprogramja más hasonlókkal ellentétben vásárlásról vásárlásra kizárólagos kedvezményt nyújt a felhasználóknak, csupán le kell olvasniuk a pénztárnál a hűségkártyájukat. Túl a mindenki számára elérhető akciókon, felhasználói hetente 10-12 extra százalékos vagy fix összegű kuponnal is spórolhatnak, ráadásul minden vásárlás után kaparós nyereménykártyát kaphatnak, ami további kedvezményekhez juttathatja őket.

Hónapról hónapra megújul a Kupon Plus is, ami bizonyos összeghatárok elérését követően ajándék terméket vagy extra számla végi kedvezményt is biztosít. Emellett időről időre pontgyűjtő nyereményjátékra is lehetőség van, ezzel akár 200.000 Ft-ot is lehet nyerni.

Jó tudni, hogy az alkalmazás nem csak a Lidl áruházakban használható. A vállalat partnerei által biztosított ajánlatok további kedvezményeket is nyújtanak a Lidl Plus felhasználók számára.

Olcsó receptek

Ha szeretnél keveset költeni, de finomakat főzni, akkor a következő cikket is ajánljuk figyelmedbe.

8 olcsó fogás, amikkel egy hét alatt rengeteget spórolhatsz: árstopos alapanyagokból készülnek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük