Spórolni akarsz a villanyszámlán? 4 dolog, amit soha ne tegyél!
Ha a következőkre figyelsz, ezrekkel csökkentheted havonta a villanyszámládat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lassan vége a fűtési szezonnak, így, amennyiben nem átalánydíjban fizeted a számlát, valószínűleg könnyebbséget jelent majd tavasz és a nyár.

Ennek ellenére a villanyszámlád változatlan maradhat - leszámítva persze a hosszabb nappalok jelentette világosságot -, különösen, ha nem figyelsz arra, miként spórolhatsz. Létezik néhány módszer, melyekkel anélkül is redukálhatod a hó végi számlát, hogy bármilyen kellemetlenséged származna belőle. Elég, ha nem teszed meg a következő dolgokat.

Olvasztás a mikróban

A mikrohullámú sütő nagyon praktikus lehet, azonban sokszor érdemesebb mást használnod helyette. Ha például egy pohár vizet melegítenél fel a reggeli kávédhoz, jobb, ha azt egy egyszerű vízmelegítővel teszed meg, így közel fele annyi áramot fogyasztasz, mint ha a mikrohullámú sütőt kapcsolnád be.

Ugyanez igaz a készülék olvasztó funkciójára is: bár ez rendkívül hasznos lehet, ha elfelejtettél valamit kiolvasztani, azért jobban megéri, ha szobahőmérsékleten olvasztod fel a fagyasztott élelmiszereket - bizonyos esetekben forró vizet is használhatsz.

60ºC-os általános mosás

Ha nem túl szennyezettek a ruhák, nem szükséges túl magas hőfokon kimosni őket, sőt, általában előmosásra sincs szükség.

Ha figyelsz erre, és mindent úgy mosol, ahogy feltétlenül szükséges, sokat spórolhatsz az áramon, ugyanis a mosógépbe folyó hideg vizet elektromos fűtőszálak melegítik fel a sokszor igen magas hőmérsékletre. Ha szeretnéd tudni, melyek az ideális mosási hőfokok, kattints ide, és olvasd el korábbi cikkünket!

Nedves ruha vasalása

A vasalásra is igaz az, ami a mosásra. A ruhák minőségének megőrzése mellett az áramfogyasztás szempontjából is érdemes szem előtt tartani az ideális hőfokot, emellett ne gőzölj olyan ruhát, melynek simára vasalásához ez nem feltétlenül szükséges. Fontos, hogy ha lehet, nedves ruhát se vasalj, ez ugyanis újra lehűti a kellő hőmérsékletre felmelegedett vasalót. Ha pedig ez megtörtént, újra bekapcsolódik a vasaló fűtése, ezáltal növelve a villanyszámlát.

Rezsicsökkentő tippek egy szakértőtől

Ha további módszerekről is szeretnél hallani, nézd meg a videót, és tudd meg, mit javasol egy szakértő!

Vastag jégréteget hagysz a hűtőben

A hűtő jegesedése nemcsak, hogy károsíthatja a készüléket, de már néhány milliméteres vastagságban is képes akár 30%-kal megnövelni a fogyasztását, köszönhetően annak, hogy igen jó a hőszigetelő képessége.

Rendszeresen olvaszd le a hűtőt, évente egyszer még akkor is, ha rendelkezik automata olvasztó funkcióval. Mindemellett ne nyitogasd feleslegesen, ne tartsd sokáig nyitva az ajtaját, lehetőleg pakold minél inkább tele, és ügyelj arra is, hogy megfelelő helyre tedd, például ne túl közel a tűzhelyhez vagy a fűtőtesthez. Kattints ide, és tudd meg, hogyan kell használni a hűtőt!

Ezt is szeretjük