Tilos ezt használni a hangyák ellen: így csak még többen lesznek!
Ha ilyen hangyákat látsz a lakásban, semmiképpen se a hagyományos módszereket kövesd!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Észak- és Közép-Afrikából származó fáraóhangyák a magyar lakásokban is egyre népszerűbbek, különös tekintettel a panel-, illetve más társasházakra, melyek repedésein és falain át könnyen átjuthatnak egyik lakásból a másikba.

A különösképp a fűtésszezont kedvelő, illetve annak végére jelentős mértékben elszaporodó rovarok számos tekintetben különböznek a hangyák más típusaitól, minek kapcsán azt is fontos kiemelni, hogy az eltávolítás hagyományos módszerei sem működnek esetükben.

Mások, mint a többi hangya

A fáraóhangyák jóval apróbbak a hangyák közismertebb típusainál, olyannyira, hogy ha nem mozognak, még észrevenni is igen nehéz őket, ami részben sárgás-barnás, kissé átlátszó színüknek is köszönhető.

Bár akár ártalmatlannak is tűnhetnek, a szigetelés megrágásával rongálhatják a lakás szerkezetét, szinte minden élelmiszert képesek a birtokukba venni, nem beszélve arról, hogy ellenállóak, és rendkívül gyorsan szaporodnak: egy fáraóhangya-fészekben akár több száz királynő is élhet, melyek könnyen létrehozhatnak újabb és újabb fészkeket. Nem árt megemlíteni továbbá azt sem, hogy ez a hangyafaj olyan kórokozókat is könnyen terjeszthet, mint amilyen a Salmonella, a Streptococcus vagy a Staphylococcus.

Ne próbáld így eltüntetni őket!

Az irtás, illetve az eltávolítás módja is teljesen más a fáraóhangyák esetében, mint amit a közönséges hangyáknál a legtöbben bevetnének, fontos például tudni, hogy az irtás észlelése miatt a fáraóhangyák gyorsabb ütemben kezdenek szaporodni, így ezzel még próbálkozni sem éri meg, nem véletlen, hogy a hangyák ellen alkalmazható szerekre általában rá is írják, hogy fáraóhangyák irtására nem alkalmasak.

Létezik ugyanis speciális szer ellenük is, mely ráadásul humánusabb is, nem öli ugyanis meg a hangyákat, csupán a szaporodásra teszi képtelenné őket, így idővel kihalnak a fészkek. Ha többet szeretné tudni a fáraóhangyák elűzésének háromlépéses módszeréről, kattints korábbi cikkünkre!

Kép: www.aepma.com.au.

Ezt is szeretjük