Tilos ezt használni a hangyák ellen: így csak még többen lesznek!

Ha ilyen hangyákat látsz a lakásban, semmiképpen se a hagyományos módszereket kövesd!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Észak- és Közép-Afrikából származó fáraóhangyák a magyar lakásokban is egyre népszerűbbek, különös tekintettel a panel-, illetve más társasházakra, melyek repedésein és falain át könnyen átjuthatnak egyik lakásból a másikba.

A különösképp a fűtésszezont kedvelő, illetve annak végére jelentős mértékben elszaporodó rovarok számos tekintetben különböznek a hangyák más típusaitól, minek kapcsán azt is fontos kiemelni, hogy az eltávolítás hagyományos módszerei sem működnek esetükben.

Mások, mint a többi hangya

A fáraóhangyák jóval apróbbak a hangyák közismertebb típusainál, olyannyira, hogy ha nem mozognak, még észrevenni is igen nehéz őket, ami részben sárgás-barnás, kissé átlátszó színüknek is köszönhető.

Bár akár ártalmatlannak is tűnhetnek, a szigetelés megrágásával rongálhatják a lakás szerkezetét, szinte minden élelmiszert képesek a birtokukba venni, nem beszélve arról, hogy ellenállóak, és rendkívül gyorsan szaporodnak: egy fáraóhangya-fészekben akár több száz királynő is élhet, melyek könnyen létrehozhatnak újabb és újabb fészkeket. Nem árt megemlíteni továbbá azt sem, hogy ez a hangyafaj olyan kórokozókat is könnyen terjeszthet, mint amilyen a Salmonella, a Streptococcus vagy a Staphylococcus.

Ne próbáld így eltüntetni őket!

Az irtás, illetve az eltávolítás módja is teljesen más a fáraóhangyák esetében, mint amit a közönséges hangyáknál a legtöbben bevetnének, fontos például tudni, hogy az irtás észlelése miatt a fáraóhangyák gyorsabb ütemben kezdenek szaporodni, így ezzel még próbálkozni sem éri meg, nem véletlen, hogy a hangyák ellen alkalmazható szerekre általában rá is írják, hogy fáraóhangyák irtására nem alkalmasak.

Létezik ugyanis speciális szer ellenük is, mely ráadásul humánusabb is, nem öli ugyanis meg a hangyákat, csupán a szaporodásra teszi képtelenné őket, így idővel kihalnak a fészkek. Ha többet szeretné tudni a fáraóhangyák elűzésének háromlépéses módszeréről, kattints korábbi cikkünkre!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kép: www.aepma.com.au.

Ezt is szeretjük