Percek alatt felszerelhető árnyékolók körképe 5 ezer forint alatt
Ha szereted a fényt, de a legmelegebb órákra kizárnád a lakásból, dobj egy árnyékolót az ablak elé.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Állítólag szoros összefüggés van a depresszió és a napfény hiánya között, amiből az következik, hogy a természetes fény jókedvre hangol, energiával tölt fel és kreatívvá tesz. Nem véletlen az sem, hogy a nagy ablakos, világos lakások drágábbak azoknál, amelyekbe csak kevés fény jut be.

Az éltető, meleg napfény azonban a nyári napok legmelegebb óráiban percek alatt szaunává változtatja a lakást és pecsenyévé süti az ott lakókat.

Ha csak erre az időszakra szeretnéd kizárni az egyébként szívesen látott napot, szerelj fel egy árnyékolót, amivel kedved szerint szabályozhatod a beáramló fény mennyiségét.

Terrakotta bambusz

A JYSK kínálatában a készfüggönyök, reluxák és szalagfüggönyök között biztosan találsz kedvedre való árnyékolót, ami a pénztárcád kereteinek is megfelel. A mi egyik kedvencünk a terrakotta színű bambuszroló, ami élénk, feltűnő színével és a különleges anyagpárosítással igazán egyedi hangulatot teremthet a szobában.

A pillekönnyű árnyékolót egyszerűen felszerelheted, illetve a kívánt hosszúságra állíthatod, 170 centiméteres hossza az egészen magas ablakokat is beteríti.

A megfelelő szélességet 60 és 180 centiméter között választhatod ki, ettől függ a roló ára is, ami darabonként 899 és 2690 forint között változik.

Színes árnyékolás

Ha színes árnyékolót szeretnél, amin keresztül a nap fénye sejtelmesen megfesti a szoba falait, nézz szét a Tapétakarnis.hu kínálatában. A különleges színű árnyékolók többsége ráadásul most akciósan kapható a készlet erejéig, a sárgás vajszínű, 130x130 centiméteres roló ára például csak 2200 forint.

A gyöngyláncos kivitelnek köszönhetően a roló magasságát egyszerűen szabályozhatod, ha pedig keskenyebb árnyékolóra van szükséged, egyszerűen vágd le a fölösleges részt a textilből. A honlapon való regisztrálás után egyszerűen vásárolhatsz, kérhetsz házhoz szállítást, illetve a termék megérkezéséig az oldalon nyomon követheted a megrendelésed állapotát.

Árnyékoló a konyhába

Légies mintái és könnyű, fényáteresztő anyaga miatt leginkább a konyhába tudjuk elképzelni az IKEA anyagában mintás, fehér színű Liselott rolóját. Nemcsak azért, mert stílusában talán egy tiszta fehér enteriőrhöz illik a legjobban, hanem azért is, mert bár a bántó napsugarakat kiszűri, világos színének köszönhetően elegendő fényt enged be a konyhai munkákhoz.

Az enyhe tisztítószeres, nedves ruhával könnyen tisztítható roló 120 centiméter széles és 194 centiméter hosszú, a tartórúdját pedig a falra vagy a mennyezetre is felcsavarozhatod. Ha az ablakod ennél kisebb, egyszerűen vágd a megfelelő méretre az árnyékoló anyagát. Az egyszerűen felhúzható és kívánt magasságba állítható roló ára 4990 forint.

Filléres és divatos

Amióta itthon is egyre nagyobb teret hódít a keleti lakberendezés, a bambuszból készült lakáskiegészítők is mind népszerűbbek.

Nemcsak szőnyegként, térelválasztóként vagy akár asztali futóként mutatnak jól a lakásban, de árnyékolóként is látványosak, ráadásul nem igényelnek masszív tartógerendát, mivel nagyon könnyűek. A természetes alapanyag jól mutat egy rusztikus, romantikus vagy keleti stílusú lakásban, de a mediterrán jelleget is tovább erősítheted egy bambuszrolóval.

Ma már szinte fillérekért hozzájuthatsz ezekhez az anyagokhoz a nagyobb lakberendezési áruházakban, a Kika kínálatában például a 90 centiméter széles és 180 centiméter hosszú, natúr színű árnyékolót 990 forintért vásárolhatod meg, de az áruházban színezett bambusz is kapható, ami egy modern lakásban is megállja a helyét.

Ezt is szeretjük