6 pénzrabló dolog a lakásban: több megy el rezsire, mint kellene, ha ezekre nem figyelsz oda!
Sokat spórolhatsz a rezsin, ha így teszel.

Dia

	Túl sok hidegburkolat	Ha a nappaliban vagy az előszobában is hidegburkolat van, sokkal hidegebbnek érzed a lakásodat, különösen padlófűtés hiányában. A kerámialapok helyett tegyél le inkább laminált padlót, amely ugyanúgy bírja az igénybevételt, a kőre is lerakható, de sokkal kellemesebb érzetet biztosít.

Túl sok hidegburkolat

Ha a nappaliban vagy az előszobában is hidegburkolat van, sokkal hidegebbnek érzed a lakásodat, különösen padlófűtés hiányában. A kerámialapok helyett tegyél le inkább laminált padlót, amely ugyanúgy bírja az igénybevételt, a kőre is lerakható, de sokkal kellemesebb érzetet biztosít.

Dia

	Energiatakarékos háztartási gépek hiánya	Amennyiben minden háztartási géped - hűtőszekrény, mosógép, mosogatógép - régi darab, akkor rengeteg energiát fogyaszt a mai, energia- és víztakarékos társaihoz képest. Érdemes hát lecserélned, mert a ráköltött pénz pár év alatt megtérül a rezsiden.

Energiatakarékos háztartási gépek hiánya

Amennyiben minden háztartási géped - hűtőszekrény, mosógép, mosogatógép - régi darab, akkor rengeteg energiát fogyaszt a mai, energia- és víztakarékos társaihoz képest. Érdemes hát lecserélned, mert a ráköltött pénz pár év alatt megtérül a rezsiden.

Dia

	Rosszul szigetelő ablakok	Ha az ablakaidat nem tartod karban, nem cseréled ki az elöregedett szigetelőszalagot, akkor mind a hideg, mind a meleg önállósítja magát, ki-be jár, és ahelyett, hogy te szabályoznád, lehűl vagy túlmelegszik a lakás, amit aztán drága energiák felhasználásával kell helyreállítanod. Emellett pedig még az üvegtáblákra is fel tudsz ragasztani hőszigetelő fóliát, amivel tovább fokozhatod az ablakaid hőszigetelő képességét.

Rosszul szigetelő ablakok

Ha az ablakaidat nem tartod karban, nem cseréled ki az elöregedett szigetelőszalagot, akkor mind a hideg, mind a meleg önállósítja magát, ki-be jár, és ahelyett, hogy te szabályoznád, lehűl vagy túlmelegszik a lakás, amit aztán drága energiák felhasználásával kell helyreállítanod. Emellett pedig még az üvegtáblákra is fel tudsz ragasztani hőszigetelő fóliát, amivel tovább fokozhatod az ablakaid hőszigetelő képességét.

Dia

	Hagyományos villanykörték	A hagyományos villanykörtékkel ellentétben az energiatakarékos és a led lámpák sokkal kevesebb áramot fogyasztanak, tartósabbak, ráadásul ma már nincs akkora különbség köztük az árban, mint még néhány évvel ezelőtt. Vagyis nagyon megéri az összes világítótestet ezekre cserélned.

Hagyományos villanykörték

A hagyományos villanykörtékkel ellentétben az energiatakarékos és a led lámpák sokkal kevesebb áramot fogyasztanak, tartósabbak, ráadásul ma már nincs akkora különbség köztük az árban, mint még néhány évvel ezelőtt. Vagyis nagyon megéri az összes világítótestet ezekre cserélned.

Dia

	Bekapcsolt számítógép	Ha nem kapcsolod ki a számítógéped, és a telefontöltőt sem húzod ki a konnektorból, miután feltöltötted a telefonodat, akkor ezek is csinos summával növelik a számlád végösszegét, amit leginkább éves szinten érzel meg. Figyelj oda ezek kikapcsolására, kihúzására, és fél-egy éven belül érezhetően csökken a villanyszámlád.

Bekapcsolt számítógép

Ha nem kapcsolod ki a számítógéped, és a telefontöltőt sem húzod ki a konnektorból, miután feltöltötted a telefonodat, akkor ezek is csinos summával növelik a számlád végösszegét, amit leginkább éves szinten érzel meg. Figyelj oda ezek kikapcsolására, kihúzására, és fél-egy éven belül érezhetően csökken a villanyszámlád.

Dia

	Feleslegesen fűtött lakás és fürdővíz	Amikor nem vagy otthon, akkor ne menjen a fűtés és a bojler, mert ezek rengeteg energiát emésztenek fel. Ha nincs központi termosztátod a lakásban, akkor érdemes indulás előtt végigszaladnod a lakáson, és ezeket lekapcsolnod.

Feleslegesen fűtött lakás és fürdővíz

Amikor nem vagy otthon, akkor ne menjen a fűtés és a bojler, mert ezek rengeteg energiát emésztenek fel. Ha nincs központi termosztátod a lakásban, akkor érdemes indulás előtt végigszaladnod a lakáson, és ezeket lekapcsolnod.

Ezt is szeretjük
Fotó: