Ettől lesz a legtöbb allergiás megbetegedést okozó porcica: 5 dolog, amire figyelned kell
Így kerülheted el az allergiát.

Dia

	Állandó huzat	Ha a rendszeres szellőztetési irány megegyezik a fő közlekedők irányával, akkor egy olyan folyamatos huzat, légmozgás jön létre a lakáson belül, mint egy mini szélcsatorna, ami folyamatosan egy irányba tereli a port, amely aztán ennek a csatornának a peremén fog lerakódni porcicák formájában. A szellőztetést igyekezz ezért minél változatosabban megoldani, és huzat helyett csak egy irányból beengedni a friss levegőt.

Állandó huzat

Ha a rendszeres szellőztetési irány megegyezik a fő közlekedők irányával, akkor egy olyan folyamatos huzat, légmozgás jön létre a lakáson belül, mint egy mini szélcsatorna, ami folyamatosan egy irányba tereli a port, amely aztán ennek a csatornának a peremén fog lerakódni porcicák formájában. A szellőztetést igyekezz ezért minél változatosabban megoldani, és huzat helyett csak egy irányból beengedni a friss levegőt.

Dia


            	Laminált padló a könnyű tisztíthatóságért
            	Érdemes laminált padlót vagy kőburkolatot választanod, amelyek sokkal könnyebben tisztán tarthatóak, mint a padlószőnyeg. Ha szereted a szőnyegeket a lakásban, akkor a padlóra tegyél le külön szőnyegeket, ahol sokat tartózkodsz, például a nappaliban a kanapé mellett. Ezeket pedig vidd el évente-kétévente tisztítóba, ahol szakszerűen kitisztítják neked.

Laminált padló a könnyű tisztíthatóságért

Érdemes laminált padlót vagy kőburkolatot választanod, amelyek sokkal könnyebben tisztán tarthatóak, mint a padlószőnyeg. Ha szereted a szőnyegeket a lakásban, akkor a padlóra tegyél le külön szőnyegeket, ahol sokat tartózkodsz, például a nappaliban a kanapé mellett. Ezeket pedig vidd el évente-kétévente tisztítóba, ahol szakszerűen kitisztítják neked.

Dia

	Hajszálak a laminált padlón	Különösen a félhosszú, hosszú hajú nők érzékelhetik azt a problémát, hogy néhány hajszál a padlón meglepően rövid idő alatt méretes porcicákat tud maga köré gyűjteni. Ennek megelőzésére a hosszú hajat érdemes rendszeresen olyan hajkefével átfésülni, amely magában tartja a hajszálakat, és nem hagyja lehullani a padlóra, mint egy széles fogazatú, szimpla fésű. A hajkeféből pedig már sokkal egyszerűbb kiszedni és kidobni a kihullott hajszálakat.

Hajszálak a laminált padlón

Különösen a félhosszú, hosszú hajú nők érzékelhetik azt a problémát, hogy néhány hajszál a padlón meglepően rövid idő alatt méretes porcicákat tud maga köré gyűjteni. Ennek megelőzésére a hosszú hajat érdemes rendszeresen olyan hajkefével átfésülni, amely magában tartja a hajszálakat, és nem hagyja lehullani a padlóra, mint egy széles fogazatú, szimpla fésű. A hajkeféből pedig már sokkal egyszerűbb kiszedni és kidobni a kihullott hajszálakat.

Dia

	Kábelrengeteg	A sok-sok kábel, amit a router, a tévé, a laptop és egyéb digitális eszköz igényel, takaríthatatlan kábelrengetegként kavarog a legtöbb lakás íróasztala alatt. Ha ettől szeretnél megszabadulni, akkor keress egy, az igényeidnek megfelelő kábelrendszerezőt. Vannak gégecsőbe rejthető rendezők, az asztalra rögzíthető megoldások, de egy szép, fedeles papírdobozból magad is készíthetsz stílusos kábelrendezőt.

Kábelrengeteg

A sok-sok kábel, amit a router, a tévé, a laptop és egyéb digitális eszköz igényel, takaríthatatlan kábelrengetegként kavarog a legtöbb lakás íróasztala alatt. Ha ettől szeretnél megszabadulni, akkor keress egy, az igényeidnek megfelelő kábelrendszerezőt. Vannak gégecsőbe rejthető rendezők, az asztalra rögzíthető megoldások, de egy szép, fedeles papírdobozból magad is készíthetsz stílusos kábelrendezőt.

Dia

	Sok apró tárgy a padlón	A sok tárgy takarítása körülményes, különösen, ha a padlóra sok, nehéz virágcserepet teszel, akkor olyan helyeket hozol létre a lakásban, amit nagyon macerás takarítani, ráadásul a tárgyak közé bekúsznak a porcicák, és addig csücsülnek ott, amíg rá nem veszed magad, hogy mindet arrébb pakold a takarítás idejére. Próbáld optimalizálni a dekorációnak használt tárgyak, virágok mennyiségét, és minél inkább könnyítsd meg a padló tisztán tartását.

Sok apró tárgy a padlón

A sok tárgy takarítása körülményes, különösen, ha a padlóra sok, nehéz virágcserepet teszel, akkor olyan helyeket hozol létre a lakásban, amit nagyon macerás takarítani, ráadásul a tárgyak közé bekúsznak a porcicák, és addig csücsülnek ott, amíg rá nem veszed magad, hogy mindet arrébb pakold a takarítás idejére. Próbáld optimalizálni a dekorációnak használt tárgyak, virágok mennyiségét, és minél inkább könnyítsd meg a padló tisztán tartását.

Ezt is szeretjük
Fotó: