Egyszerű házi praktikák, amik hosszú időre megszabadítanak a portól
Ritkább kell takarítanod, ha ezeket a házi szereket használod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csodálatos már csak elképzelni is azt a világot, ahol nem kell hetente letörölni a port a bútorokról, vagy felporszívózni a padlóról, a szőnyegről a porcicákat.

Ez a rutin nemcsak a lakás esztétikájának és tisztaságának a szempontjából fontos, hanem az egészséged miatt is. Most mutatunk néhány olyan egyszerű trükköt, ami segít távol tartani a port.

Így válassz portörlőt

Egy jól megválasztott portörlő rongy áldás is lehet. A mikroszálas portörlőket direkt úgy hozták létre, hogy a lehető legtöbb port zárják magukba, amikor használod őket. Egy régi rongy nem biztos, hogy a legmegfelelőbb erre a célra, hiszen nem fogja meg úgy a piszkot, mint egy kendő, ami kifejezetten erre való.

A tollseprű használatát kifejezetten kerüld, hiszen ez csak lesöpri a port, ami utána máshol telepszik meg. A redőnylapok között is egyszerűen használhatsz mikroszálas kendőt, ha egy hajvasalónak mindkét fogójára rátekersz egyet, és azzal összecsíptetve áthúzod a redőnylapokon.

Öltöztesd fel otthonod a DIEGO-ból!

A DIEGO-ban mindent megtalálsz, ami szükséges ahhoz, hogy otthonod gyönyörű és harmonikus legyen! Laminált padló, szőnyeg, padlószőnyeg, PVC, vízálló padló, tapéta, függöny és karnis – mindez egy helyen!

Promóció

Az sem mindegy, hogy fésülködsz

Mi, nők, elég gyakran küzdünk meg az össze-vissza hulló hajunkkal: a zuhanylefolyóban fennakad, a szőnyegen megragad, a padlón pedig csomóban összeáll. Hogy ezt elkerüld, csak annyit kell tenned, hogy a fésűdet lecseréled egy olyan hajkefére, ami nem engedi kihullani magából a hajszálakat fésülködés közben. Garantáltan kevesebb haj végzi majd a padlón.

Szellőztetni, vagy nem szellőztetni?

A legtöbb por nem az utcáról száll be az ablakon keresztül. Minden reggel érdemes szellőztetni, még hidegben is, hogy egy kicsit lehűljön a lakás - a legtöbb por ugyanis a meleg, száraz helyeken telepszik meg. Ezért érdemes beszerezni egy párásítót is, ami kicsit nedvessé teszi a levegőt, így csökkenni fog a por koncentrációja.

Ha egyébként is gyakran szellőztetsz, csak arra figyelj, hogy a huzat iránya ne mindig ugyanaz legyen. Ezzel elkerülöd, hogy a lakásnak egy bizonyos pontján halmozódjanak fel a porcicák, amik rendszerint az ágy lábánál, a szőnyeg szélén vagy a földön kallódó kábelrengetegen akadnak fenn.

Ha a vezetékeknél a te lakásodban is gyakran gyűlik össze a por, érdemes beszerezned egy rendszereződobozt. Ezek nagyon olcsón kaphatók - akár eurós boltokban is találhatsz -, és nagyon stílusos kivitelezésben, ezért a szoba összképén is sokat dobnak.

A növényeket és a polcokat is!

Ha eddig nem akartad telepakolni a lakást növényekkel, hogy ne kelljen azokat is külön törölgetni-tisztítgatni, a por miatt akkor sem kell lemondanod róluk. A legjobb és legegyszerűbb megoldás, ha beteszed őket a kádba, és szépen lezuhanyozod róluk a port. Ha pedig a polcokra kerül a sor, bármilyen macerás is, alkalomadtán törölj port a könyvek mögött és alatt, hogy ne halmozódjon fel. Meglátod, nem lesz szükséges hetente megcsinálni.

Ezt is szeretjük