3 tipp, hogy melegen tarthasd a lakásod, anélkül, hogy feljebb tekernéd a fűtést
Egyszerű megoldások az otthonodba bekúszó hideg ellen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden télen nagyon sokan küzdenek a hideg lakás problémájával, hiszen rengeteg nagyvárosi lakásnak magas a belső tere, amit nehéz befűteni. Ugyanez igaz a sok családi házra, panellakásra, főleg, ha rosszul szigetelnek a nyílászárók.

Elő a textilekkel!

Azok a szobák, amelyek lecsupaszított falakkal, ablakokkal rendelkeznek, sokkal hidegebbek, mivel könnyebben áthűlnek. Akár nagy, akár kicsi ablakai vannak az otthonodnak, akassz a karnisra hosszú sötétítőket.

A rövid függönyök nagyon aranyosak és bájosak, de a hideg ellen nem sokat védenek. Az ablak elé húzz fel minél hosszabb és vastagabb függönyt, mivel ez felfogja a beáramló hideget! Ugyanez igaz a falakra is! Bátran díszítsd fel a szobák falát textilekkel vagy szőnyeggel, falvédővel: ez segít bent tartani a meleget a helyiségekben.

Ha nem ennyire bohém a stílusod, és a lakásod inkább a klasszikus, letisztult stílust képviseli, bőven elég, ha egy olyan falat díszítesz világos színű, elegáns falvédővel vagy szőnyeggel, amelyik mellett sok időt töltesz - például kanapé vagy ágy van mellé tolva.

Puha, meleg, feldobja a szobát

A szőnyeg alapvető eleme kell, hogy legyen minden otthonos szobának, hiszen sokkal melegebb hangulatot áraszt, ha a padlót is valamilyen puha matéria fedi.  És nemcsak az esztétika miatt fontos, de bizony a szőnyeg is sokat segít a szoba melegen tartásában!

Rendezd be otthonod a Dieból!

Szeretnéd felfrissíteni, egyedivé tenni a lakásod? A Diegóban mindent megtalálsz ehhez! Laminált padló, szőnyeg, padlószőnyeg, PVC, tapéta, függöny, bútorszövet, karnis. Ugye, nem is gondoltad volna, hogy mindezt egy helyen beszerezheted?

Decemberben exclusive kínálattal is várunk! Kattints most a kínálatért!

A legjobb, ha padlószőnyeget választasz, de ha erre nincs lehetőséged, törekedj arra, hogy a választott szőnyeg a padlónak minden nagyobb felületét befedje. Amivel még pluszban rásegíthetsz a melegen tartásra, az a hőszigetelő alátét, amit nemcsak szőnyeg, de laminált padló alá is be lehet szerezni.

Szigeteld le az ablakot!

A meleg szobához elengedhetetlen, hogy az ablakok jól szigeteltek legyenek, mivel a legtöbb hideg azon keresztül áramlik be - amit egy kicsit a vastag anyagú függöny is felfoghat.

Ablakszigetelő gumicsíkkal is könnyen megoldhatod ezt a problémát, de ha nem akarod túlköltekezni magad, nagyanyáink jól bevált, régi módszerét is használhatod: az ablak alját tömd ki párnákkal, amiket már nem használsz. Sajnos ez nem szigeteli le a teljes felületet, de valamennyit ez a módszer is segíthet, hogy a lakásod kevésbé legyen hideg a téli napokon.

Ezt is szeretjük