Hogyan fogj hozzá az otthoni vízkezeléshez? Ezt tanácsolja a szakértő (X)
A vízkövet mindenki jól ismeri, de azt, hogy mennyi probléma forrása lehet, csak kevesen tudják.

viz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a magyar háztartások nagy részében közepesen kemény, kemény a víz, a vízminőség problémájával csak kevesen foglalkoznak. Pedig ha valaki odafigyel a vízkeménységre, akkor háztartási gépei tovább szolgálhatják a családot, kedvenc ruhái sokszori mosást követően is megőrizhetik eredeti puhaságukat, a fürdés után pedig kiválóan érezheti magát a bőrében.

Több idő marad az igazán jó dolgokra 

A tökéletes fürdőszoba megálmodása során a legtöbben makulátlanul csillogó, gyönyörű kádakra és stílusos kiegészítőkre gondolnak. Az álomképet azonban meglehetősen torzíthatják a vízkőlerakódás miatti elszíneződések, amelyek eltávolítása nem egyszerű feladat. A BWT vízkezelő vállalat adatai szerint a vízkő miatti takarítással éves szinten akár 7* napot is eltölthetünk, ami vízlágyító beépítésével megspórolható, és a családra vagy hobbikra fordítható.

Fotó: Karin Lohberger/BWT GmbH

Többet tehetsz félre a nyaralásra

A kemény vízből kiváló vízkő a háztartási gépek alkatrészein és a fűtési rendszerben is lerakódik, így a kazán, a mosógép vagy a mosogatógép ugyanazon teljesítményhez többletenergiát igényelhet, akár 10%-kal megtolva a rezsi összegét.

A lerakódó vízkő miatt ráadásul előfordulhat, hogy gyakrabban kell szerelőt hívni. Lágy vízzel ennek kockázata jelentősen csökkenthető, így a nagy gonddal kiválasztott gépek sokáig segíthetnek a házimunkában. A szervizen és a rezsin megspórolt pénz így félretehető például nyaralásra.

Pihe-puha ruhák és igazi fürdőélmény otthon

A ruhák is hálásak lesznek, ha lágy vízzel mossák őket, hiszen lágy víz esetén az anyagokban nem rakódik ki vízkő, így sokáig megőrizhetik eredeti puhaságukat. A pénztárcának pedig jó hír, hogy lágy víz használatával a mosáskor feleannyi mosószer is elég lehet.

Nem utolsó szempont, hogy a lágy víz a bőrnek is kellemes érzést nyújt. A zuhanyozás során ugyanis olyan érzetet kelt, mint a könnyed, meleg nyári eső. A lágy víz hozzájárulhat, hogy a bőr megőrizze selymes tapintását.

Hogyan fogj hozzá az otthoni vízkezeléshez?

A BWT vízkezelő vállalat  szakemberei szerint hatékony megoldást nyújthat, ha a felhasznált vizet már az otthonba történő belépéskor kezelik. Szerencsére manapság számos vízlágyító berendezés közül lehet válogatni, amelyek egy része nemcsak, hogy megfizethető, de esztétikus is.

Sőt, a modern berendezések kis mérete miatt attól sem kell félnünk, hogy azok nem férnek el a fürdőszobában vagy mosókonyhában. Ráadásul egy okosotthon-koncepcióba is könnyen beilleszthetők ezek a készülékek, hiszen a népszerű BWT AQA PERLA vízlágyító termékcsalád legújabb fejlesztésű tagja, az AQA PERLA BIO C már okostelefonról is felügyelhető.

* Napi 30 perc takarítással számolva

Képek:  Karin Lohberger/BWT AG, BWT GmbH

Ezt is szeretjük