Home office dizájner módra (x)
Pataki Lili lakberendező Chloé from the woods vlogger otthonában mutatja meg, hogyan alakíthatunk ki hatékony, modern, mégis stílusos, a lakásunkhoz illő munkakörnyezetet.

Femina 2100x1400.png
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ideális munkaállomás számos szempontnak kell, hogy megfeleljen: legyen valamennyire elszigetelt, kényelmes, ergonomikus, de lehetőleg inspiráló is. A harmónia megteremtésében ráadásul nehézséget okoz, hogy az íróasztalon funkcionális szerepet betöltő eszközök sokszor nem túl esztétikusak, így nem illeszthetők olyan könnyen az enteriőrbe, mint a különféle dekorációs elemek, kiegészítők vagy bútorok. Pataki Lili lakberendező most Kovács Dorottya (Chloé from the woods) otthonában mutatja meg, hogyan alakíthatunk ki hatékony, modern, mégis stílusos, a lakásunkhoz illő munkakörnyezetet.

Sok lakásban nincs lehetőség arra, hogy külön dolgozószobát alakítsunk ki, ez azonban nem is probléma. Elegendő, ha kijelölünk a nappaliban vagy a hálószobában egy olyan pontot, amit csak a munkavégzéshez tartunk fenn. Pataki Lili szerint érdemes néhány tényezőt átgondolni, mielőtt nagyobb beruházásba vagy átalakításba kezdünk, és most  egy videóban is bemutatta, hogyan gondolta újra Chloé from the woods vlogger dolgozószobáját, és tette azt tökéletesen funkcionális és stílusos munkakörnyezetté. 

 

Must have eszközök

A legfontosabb, hogy mielőtt bármilyen átalakításba kezdünk, vegyük sorra, hogy milyen eszközöket szoktunk használni munka közben, és mi tenné kényelmesebbé vagy hatékonyabbá azt. Ezek lehetnek íróeszközök, különféle kütyük, de a teljesítményünket segítő olyan eszközök is, mint a sötétítő függöny vagy a légkondi. Mivel vlogepizódjai készítésekor Kovács Dorottya sokat szerkeszti, vágja a videókat, ezért Lili egy, az asztalon kevés helyet foglaló, speciális kialakítású monitort, az LG 32UN880 modellt választotta, amin Dóri kényelmesen végezheti majd a munkáját. Mivel a helyiség nyugati tájolású, és délután besüt a nap, Lili egy ArtCool dizájnlégkondival is meglepte a vloggert.

Személyes tárgyak és dizájnelemek

Ha megvannak az alapok, érdemes kiválasztanunk 2-3 olyan színt, ami kedves számunkra, és olyan kiegészítőkkel, dekorelemekkel kiegészítenünk az asztalt, melyek otthonossá és kellemes hangulatúvá varázsolják azt. Érdemes a kiegészítőknél is gondolni a funkciókra: egy szép asztali lámpa például hasznos dizájnelem lehet a munkaállomásunkon. Személyessé tehetjük asztalunkat például kedvenc képünkkel is - Dóri szobájában az ArtCool Gallery légkondicionáló adta a keretet ehhez.

Ergonómia

Mivel igen sok időt töltünk otthoni irodánkban, fontos, hogy hosszú távon is kényelmes és ergonomikus környezetet teremtsünk magunknak. Egy ideálisan megválasztott szék mellett érdemes olyan eszközökkel körülvennünk magunkat, amelyek rugalmasan állíthatóak, személyre szabhatóak - a Dóri dolgozószobájába választott LG Ergo monitor például szinte bármilyen feladathoz, álló vagy ülő munkavégzéshez is ideális forgatható, dönthető kialakításával. A kijelző mellett választhatunk állíthatót például székből, asztali lámpából, de akár billentyűzetből is.

Az LG az Otthonodhoz tervezve projekt keretében neves enteriőrtervezőkkel fogott össze, akik három teret - otthoni iroda, konyha és nappali - gondoltak újra funkcionalitás és dizájn szempontjából - munkáikat a projekt weboldalán tekinthetik meg az érdeklődők: https://www.lg.com/hu/otthonodhoztervezve 

(Fotók: PHD Hungary)

Ezt is szeretjük