Hatalmas átverések: ezért vigyázz az osztrák hitelek hirdetéseivel!

Van, hogy a hirdetés mögött csalók bújnak meg. Így ismerd fel, hogy velük van dolgod!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Maga az osztrák hitel kifejezés nem takar csalókat, hiszen létezik valódi ausztriai kölcsön, a problémát az jelenti, hogy egyes közvetítők ilyen típusú hitelt ígérve, valótlan feltételekkel csábítva próbálják átejteni az ügyfeleket, a létre nem jött szerződés ellenére is bezsebelve a jutalékot.

Legtöbbször újságokban és honlapokon találkozni ilyen hirdetésekkel, melyek meglepően előnyös ajánlatra hívják fel a figyelmet. Légy résen, illetve tisztában azzal, mikor rejtenek csalókat a csábítónak tűnő sorok.

Túl szép, hogy igaz legyen

Az átverések közös ismertetőjegye, hogy egy vagy több olyan feltétel, mely egy hazai bankintézetnél kizáró tényező lenne, az osztrák hitelnél nem számít. Az, aki hitelügyintézőnek adja ki magát, gyorsan meg tudja győzni a hiszékeny ügyfelet, hogy kivételes ajánlatot talált, majd különböző indokokkal pénzt csal ki belőle. Az ügyintézői alapdíjon túl egyéb költségekre hivatkozva - tolmácsolás, fordítás, pályáztatás, adminisztráció - több tízezret is elérhet, ezután pedig elérhetetlenné válik, eltűnik a szélhámos.

Hamis cégek és hitelügyintézők

A csalók hirdetést adnak fel kiemelkedően jó hitelajánlattal, azzal pedig, hogy elvileg egy másik ország pénzügyi szolgáltatását ajánlják, többszörösen előnyös helyzetbe kerülnek. Ugyanis, ha valaki nem beszéli az idegen nyelvet, vagy csak nem biztos a nyelvtudásában, mindenképp közvetítőhöz fordul.

A hitelügyintéző pedig bizalmi pozíció, amit a csalók előszeretettel kihasználnak. Mindemellett a hazai bankok által nyújtott konstrukciók között is nehéz kiigazodni, az idegen ország viszonyai pedig még zavarosabbnak tűnhetnek.

Létezik valódi osztrák hitel is

Létezik magyar ügyfeleknek osztrák hitel, azonban csak féligazságoknak és részinformációknak köszönhetően alakulhatott ki az a téves elképzelés, hogy ezzel gyorsan, fedezet nélkül lehet pénzhez jutni. Több hamis hír kering a hitelt keresők körében, amit a csalók gerjesztenek, és igyekeznek kihasználni az így kialakult helyzetet. Érdemes gyanakodni, ha a következőket ígérik a külföldi hitellel kapcsolatban: aktív KRH-, vagyis BAR-listásoknak is, munkáltatói igazolás nélkül, ingatlanfedezet nélkül.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Abban van igazság, hogy az osztrák bankok egy része pár évvel ezelőtt a megfelelő ingatlanfedezetet elég biztosítéknak tartotta, így volt, hogy nem vizsgálták a hitelt kérő BAR státuszát, csakhogy ma már körültekintőbben és egy-két kivételtől eltekintve a hazaihoz hasonló szigorral járnak el. Munkáltatói igazolásra lehet, hogy nem minden esetben van szükség a hitel felvételénél, de jövedelemvizsgálat ebben az esetben is létezik. Biztosítékként szolgáló ingatlanra is szükség van, sőt, minimum tízmilliót kell, hogy érjen a fedezet.

Minden a lakhatási támogatásról

Ha anyagi segítségre van szükséged, van megoldás. Nézd meg videónkat, és tudj meg mindent a lakhatási támogatásról!

A legújabb módszer

Az egyik éppen aktuális csalási technikáról a Banki Hitel Károsultjainak Egyesületétől Lénárd Mariann főtitkár számolt be lapunknak. A közvetítő ebben az esetben a befektetés hasznosságáról akarja meggyőzni ügyfelét: indoklása szerint elég a számlanyitás és a pár hónap takarékosság a banknál, hogy olyan elbírálás alá essen az igénylő, hogy az könnyebb hitelhez juttatja. Mire kiderül, hogy így sem kap kölcsönt a fedezet vagy éppen rendszeres jövedelem hiányában a becsapott ügyfél, a közvetítő eltűnik a jutalékkal.

Lénárd Mariann mindemellett pozitívumot is tudott említeni. Az egyesület tapasztalati alapján elmondható, hogy az elmúlt évek hatására az emberek óvatosabbak lettek a pénzügyek terén. Az országos lefedettséggel rendelkező szervezethez hetente több megkeresés érkezik az osztrák hitellel kapcsolatos témában, azonban most már inkább tájékoztatásért fordulnak a BHKE irodáihoz, mint panasszal. Ha kérdésed van, keresd te is bátran az irodát

Téged károsítottak már meg csalók pénzügyileg?

Ezt is szeretjük