8 gyönyörű, őszi ajtódísz kétbalkezeseknek is: így készíts szépet egyszerűen a bejáratra

Egy mutatós ajtódekorációval lehet csak igazán mesés az őszi hangulat: adunk néhány DIY-ötletet.

Őszi ajtódísz házilag
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden évszaknak megvan a maga szépsége: a telet a hóért, a nyarat a napsütésért, a tavaszt a virágokért imádjuk. Ami pedig az őszt illeti, gyönyörű, vörös-barna-sárga árnyalataiba szinte beleszeret az ember.

A színpompás időszak szépségéből érdemes a bejárati ajtóra is csempészni egy csipetnyit, hogy mindennap, amikor indul vagy érkezik az ember, az eső vagy a hűvös idő ellenére is jókedvvel zárhassa be maga mögött az ajtót: egy házilag fabrikált, felakasztható dísz például csodásan mutathat. Bár a kreatív munka nem mindenki kedvence, egy jól megválasztott, egyszerű, de nagyszerű ötlet elkészítésében mindenki örömét lelheti.

8 egyszerű, őszi ajtódísz házilag

Az ajtódísz sokféleképpen megalkotható. Kerülhetnek rá száraz ágak és falevelek, művirágok, szalagok vagy akár csonthéjas termések is. A formát illetően jól mutathat egy koszorú vagy egy füzér, esetleg valamilyen újragondolt holmiból is megálmodható a kreatív dekoráció. A végeredmény, az ember két keze munkája mindenképp egyedi lesz, és a legfőbb, hogy lelkesedéssel, szeretettel készül.

Mutatunk néhány ötletet, melyek akár egyedül vagy közös program keretében is elkészíthetők. Egyik-másik ötlet akár gyerekekkel együtt is megvalósítható. Nem kívánnak kiemelkedő kézügyességet, és akár egy-két óra alatt is megvannak. A munkához ollóra, kartonpapírra, illetve koszorúalapra, damilra, spárgára, ragasztóra és választott díszítőelemekre lesz szükség.

Képek a cikkben: Getty Images; Fotók az ötletekről: Pinterest.

Ezt is szeretjük