3 hely, ahol olcsón vehetsz lakást
A pesti ingatlankínálat mellett nem szabad megfeledkezni a vidékiről sem - főként azért, mert féláron juthatsz lakáshoz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aki manapság lakást akar venni, annak igencsak fel kell kötnie a nadrágszárat, és mélyen bele kell nyúlnia a zsebébe is.

A hazai ingatlanpiac az elemzések szerint stagnál, ám olyan szinten, ahol egy fővárosi, másfél-két szobás lakásért akár 25-30 millió forintot is elkérhetnek.

A főváros mellett azonban számos olyan vidéki várost találni, ahol az ingatlanárak jóval alulmaradnak a budapestihez képest: némelyikük inkább befektetésnek kiváló, míg máshol munkalehetőség is akad, így érdemes lehet felvenni a listára. A következő három helyen például mindenképpen ajánlatos szétnézni!

Kiváló helyen és olcsón: Győr

A Duna House augusztusi elemzése szerint Győr kiváló hely lehet, ha lakást akarsz venni - akár befektetésként, akár letelepedési szándékkal. A város ugyanis nemcsak tiszta, rendezett és gyönyörű, hanem autóval alig egy órányira van Pozsonytól, 130 kilométerre Budapesttől, az M1-es autópálya pedig szinte a szomszédban.
Emellett Győr fejlődik is: itt épül az ország első modern stadiumkomplexuma, valamint több irodaház és számtalan új lakás, ráadásul a város mellett fekszik az ország egyik legnagyobb ipari parkja, ahol közel száz vállalat telepedett már le.
Győr tehát ígéretes cél lehet a letelepedni vágyóknak, erre pedig további okot adnak az elérhető áron kínált lakások.

A használt lakások piacára a túlkínálat jellemző, így panelt már 140-170 ezer forintos négyzetméteráron lehet venni, míg a téglából épült lakások négyzetméterára 230-240 ezer forint között mozog.

Bármennyire is olcsóak a lakások, és bármennyire is kitűnő helyen vannak, ne szeress bele azonnal egyikbe se! A lakásvásárlás nem kis feladat, ráadásul itt nem érvényesülhet a "szerelem első látásra" elve. Ha nem akarsz nagyot bukni, vásárolj körültekintően! Kattints ide, és tudd meg, mire kell ügyelned!

A Mercedes leendő otthona: Kecskemét

Aki lakást keres, vagy csak befektetne, annak mindenképpen tanácsos Kecskeméten is szétnéznie. A Mercedes ugyanis nemrég jelentette be, hogy Kecskeméten kívánja létrehozni következő gyárát - új munkahelyeket teremtve ezzel a környéken, és felkavarva a helyi ingatlanpiac állóvizét.
Aki venne, annak most érdemes, a lakásárak ugyanis még a korábbi alacsony szinten állnak, valószínűsíthetően a gyár megnyitását követő időszakban várható jelentősebb változás. A választék nagy, az előrejelzések szerint elsősorban a téglaépítésű, a város központjához közel eső használt lakások, valamint az újépítésűek iránt nő majd a kereslet.

Így ezek az ingatlanok jó befektetésnek bizonyulnak, ráadásul most viszonylag olcsón, 160-180 ezer - a Belvárosban 250-260 ezer - forintos négyzetméteráron lehet hozzájutni a használtakhoz, míg az újak ára 250-300 forint körül alakul négyzetméterenként.

Elsősorban befektetésnek: a Balaton északi partja

A Balaton egyre népszerűbb, ahogy ezt az elmúlt években a magyar turisták számának növekedése is mutatja. Ráadásul nemcsak a nyári szezonban közkedvelt az ismét kitűnő vízminőségű Balaton, hanem befektetési szándékkal is egyre többen keresik fel.
Az utóbbi években rendkívül divatossá vált déli part azonban elveszteni látszik a vezető szerepet. Az Ingatlanmagazin.com-nak nyilatkozó Kovács Tibor, az Otthon Centrum keszthelyi vezetője szerint nem kizárólagos igény a víz közelsége, már az is jó, ha rálát az ember.

Így az olyan települések, mint Tihany, Balatonfüred, Gyenesdiás vagy éppen Vonyarcvashegy hasonlóan népszerűvé kezdenek válni, mint korábban például Siófok - bár a nagy ingatlanbummra még várni kell.

Ráadásul abszolút túlkínálat jellemzi a térséget, ami egyelőre jó hatással van az ingatlanárakra: akár már 50 ezer forintos négyzetméteráron is lakáshoz lehet jutni településtől és elhelyezkedéstől függően, ám emellett van, ahol egyetlen négyzetméter kerül 800 ezer forintba.

Kevesen tehetik meg, hogy hitel nélkül vásároljanak - még akkor sem, ha kifejezetten olcsó lakást találnak. A hitelfelvétel pedig a lakásvásárláshoz hasonlóan teljes embert és számos dokumentumot kíván. Hogy ne néhány iraton bukjon a dolog, kattints ide, és tudd meg, mire is van szükség, ha hitelt akarsz!
Ezt is szeretjük