Nyerj ingyen családi házat! 2012-ben is pályázhatsz
Ha építkezés előtt állsz, pályázz a NagyCsaládiHázra: milliókat kaphatsz házépítésre!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Két szerencsés család már az új otthonában ünnepelheti idén a karácsonyt a 2011-es NagyCsaládiHáz projekt nyerteseként. A támogatást a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és öt építőanyag-gyártó cég - Baumit Kft., Bramac Betoncserépgyártó és Építőanyagipari Kft., Schiedel Kéménygyár Kft., Tondach Magyarország Zrt., Wienerberger Téglaipari Zrt. - összefogásával valósították meg, a kezdeményezés sikere után pedig úgy döntöttek, hogy 2012-ben is belevágnak a családsegítő adományakcióba.

A termékskála a falazótéglától egészen a kéményrendszerig biztosítja a legjobb minőségű alapanyagokat az álomotthon megépítéséhez. 2012. január 31-éig akár te is megcélozhatod a támogatott házépítést.

Miről szól a pályázat?

A NOE és a támogatók a tavalyi programhoz hasonlóan 2012-ben is két nagycsalád egyedi építésű családi házához biztosítanak ingyen alapanyagot az adományozó cégek saját termékeiből. Célként a jövő generációjáért érzett társadalmi felelősségvállalást fogalmazták meg, a család és a gyerek szerepét hangsúlyozva az esélyegyenlőség jegyében.

A NOE - mint kiemelten közhasznú társadalmi szervezet - közvetítőként vesz részt a pályázatban, és eljuttatja a kiválasztott családok számára a biztosított építőanyagokat. A támogató cégek listája a jövő évben tovább bővül: csatlakozik például a Hella Árnyékolástechnikai Kft. vagy a Hörmann Hungária Kft. A termékek pedig olyan jó minőségű építőanyagokat jelentenek, melyeket korszerű otthonok építésére lehet felhasználni, ahol a tégláktól a hőszigetelésig a kényelmet és a majdani alacsony rezsiköltséget szolgálja minden.

A támogatás mértéke egyébként családonként öt-hat millió forintot jelent, ami vidéken egy teljes családi ház árának felel meg, az építőanyag teljes fedezésével pedig elmondható, hogy a pályázaton közvetve magát a családi házat lehet megnyerni. Bár az építkezés költségeit a pályázat nem fedezi, ha az építőanyag megvan, a munkálatokban pedig ismerősök, barátok segítenek, ingyen is kész lehet a ház.

Kik szállhatnak versenybe a házakért?

Pályázhat a támogatott családiház-építésre minden olyan nagycsalád, ahol a saját háztartásban három vagy annál több gyereket nevelnek, de csak abban az esetben, ha a gyerekek közül még a legidősebb sem töltötte be a 21. életévét, és legalább két gyermek 14 év alatti.

Feltételként szerepel a NOE-tagság is: vagyis csak olyanok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2010. január 31-én léptek be a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagjai közé, a tagdíjakat pedig rendezték 2010-re és 2011-re is. Kiesik viszont a pályázók köréből az, aki a NOE bármely szervezetével munkaviszonyban áll.

Ugyanakkor előnyt jelenthet, ha a családban fogyatékkal élő gyermeket nevelnek, a család tulajdonában nem volt még lakás, a szülők nem csupán élettársi kapcsolatban vannak, hanem házasok, illetve valamelyik családtag önkéntesként részt vett a NOE munkájában. De azt is figyelembe veszik az elbírálásnál, ha az építkezés során energiatakarékos megoldásokra törekednek.

További feltételek

A család legalább egy tagjának rendelkeznie kell saját tulajdonú építési telekkel, és az arra tervezett házhoz tartozó jogerős építési engedéllyel, valamint elfogadott tételes költségvetéssel. Az építtetőknek vállalniuk kell, hogy az építendő lakóház nettó alapterülete maximum 140 négyzetméter lesz. Kötelezettséget kell vállalnotok továbbá arra, hogy az új ház használatba vételi engedélyének kiadásáig a régi lakást értékesítitek, és a család nem rendelkezhet egyéb beköltözhető lakóingatlannal.

Az építkezés menetéről rendszeresen be kell számolnotok a NOE-nak vagy a támogatóknak. Fontos, hogy igazolni tudjátok az építkezés befejezéséhez szükséges saját erőt - ami a költségvetési bruttó főösszeg 60%-a -, emellett vállalnotok kell, hogy a támogatók által szervezett médiaszereplésen megjelentek. Ha olcsó házat akarsz, kattints ide egy újszerű lehetőségért!

Te is szívesen pályáznál?

Ezt is szeretjük