Milliós összeg járhat felújításra: október elejéig lehet jelentkezni a pályázatra!

Komoly összeget kaphattok meg, ha ráfér a házra a felújítás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Budapest Főváros Közgyűlése a Műemléki Keret 2015 című pályázat formájában 300 millió forintos keretből kívánja támogatni a főváros városképét meghatározó építészeti értékek rekonstrukcióját, megmentését, felújítását, az eredeti részek visszaállítását.

A támogatásra az örökségvédelem - legyen szó műemléki egyedi és területi védelemről, fővárosi vagy kerületi helyi védelemről - alatt álló épületek tulajdonosai és használói pályázhatnak.

Mire vonatkozik a felújítás?

A pályázat kiemelt fontosságúnak tartja, így hangsúlyozottan támogatja a főútvonalak mentén lévő épületek földszinti sávjának rendbetételét, de a pályázati célok között szerepel a közterületről látható arculatot, utcaképet meghatározó épületrészek felújítása is, többek között a homlokzatok teljes helyreállítása, színezése, ezek tartozékainak, díszítéseinek - például szobor, relief, majolika, mázas cserép, mozaik, díszítőfestés, díszüvegezés, kovácsoltvas rács és korlát - felújítása, valamint a különleges építészeti értéket képviselő vagy az épület megjelenésében jelentős szerepet játszó nyílászáró, terasz, tető, kapuzat, kerítés, előtető restaurálása is.

További feltételek

Az utófinanszírozású pályázatra még meg nem valósult munkákkal lehet jelentkezni, a megpályázott összeg pedig kizárólag az építészeti értékek rekonstrukciójára használható fel, az épületek megfelelő műszaki állapotban tartásához szükséges munkákra nem.

Több tízezres bírságot kaphatsz!

Nézegess képeket!

Elolvasom

A támogatás mértéke függ a beérkezett pályázatok számától és azok minőségétől, de nincsenek meghatározva az igényelhető támogatás határai - vélhetően a hasonló munkák több százezres, illetve akár milliós nagyságrendbe is kerülhetnek.

A pályázatok leadási határideje 2015. október 1. A pontos és részletes pályázati kiírásért kattints ide!

Ezt is szeretjük