13 milliós támogatást lehet kapni felújításra: ezek a pályázat részletei
Komoly összegért lehet többek között részleges és teljes felújításra is pályázni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Műemlék-épületek és építmények állagmegóvásának, részleges vagy teljes helyreállításának, felújításának, valamint műemlékek elválaszthatatlan részét képező képzőművészeti alkotások restaurálásának támogatására írt ki nyílt pályázatot a Nemzeti Kulturális Alap Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma.

A pályázaton vissza nem térítendő támogatást lehet elnyerni, melynek maximuma 13 millió forint, a támogatási intenzitás mértéke pedig legfeljebb 50%.

Kik és mire pályázhatnak?

A pályázatra Magyarország közigazgatási területén belül a közhiteles műemléki nyilvántartásban szereplő ingatlanok tulajdonosai, illetve vagyonkezelői jelentkezhetnek a központi költségvetési szervek kivételével.

A támogatás többek között az építőipari kivitelezési költségekre, a restaurálási költségekre, a műszaki ellenőr díjazására, a tervezői művezetésre, illetve esetleges régészeti érintettség esetén a kapcsolódó régészeti feltárás költségeire igényelhető, amennyiben azonban a pályázó ezektől eltérő jogcímet is megjelöl, az ahhoz kapcsolódó támogatási igényt röviden indokolnia kell.

Az elbírálás szempontjai

Azt, hogy ki kaphatja meg a támogatás, több szempont alapján bírálják el, ezek közé tartozik a pályázó és a környezet rászorultsága, hátrányos helyzete, a program értéke és megvalósításának realitása, az elérendő cél mérhetősége, a költségvetés realitása, valamint a pályázat megalapozottsága és igényessége.

A pályázati célt 2016. április 1. és 2017. december 31. között kell majd megvalósítani, a pályázat benyújtási határideje pedig 2016. február 26., éjfél. További információt ide kattintva találsz.

A képek illusztrációk.

Ezt is szeretjük