Mobil klímák 60 ezer forint alatt
Ha nem bírod a forróságot
A praktikus kis szerkezetek enyhülést hoznak a nyári kánikulában, és az áruk is megfizethető.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy légkondicionáló beszerelése nem kis költséggel jár, és még felfordulást is okozhat a fúrás-faragás. Ennek ellenére a nyári hónapokban szinte nincs olyan, aki ne gondolkodna el egy enyhülést hozó készülék beszerzésén.

Ha neked is eleged van a kánikulából, de túl borsosnak tartod a légkondik árait, nézz szét a mobil klímák piacán!

Mobil klíma vs. légkondi

Az alapvető különbség a mobil klíma és a beszerelhető légkondicionálók között, hogy míg utóbbit fixen rögzítik, addig a másikat bármikor, egyetlen mozdulattal áthelyezheted egyik szobából a másikba - ezzel pedig pénzt spórolhatsz, hiszen nem kell minden szobába külön berendezést vásárolnod.

A mobil klímák jelentősen alacsonyabb árfekvésben is elérhetők, mint fixen rögzített társaik, és a beszerelésükkel sem kell bajlódnod. Elég az ablak alá állítanod őket, hogy kilógathasd a csövet, amin a felmelegített levegő távozhat.

Ha a mobil klímák mellett döntesz, tudnod kell, hogy a készülékek teljesítménye általában alacsonyabb, mint a hagyományos légkondicionálók esetében, és valamivel a zajszintjük is magasabb, hiszen itt a kompresszor nem kerül kiszerelésre, hanem a klímával - és a használójával - egy légtérben üzemel.

Jeges fuvallat elérhető áron

A Dyras legújabb mobil léghűtő készüléke esztétikus, kicsi, könnyű és praktikus. A mindössze 5,6 kilogramm súlyú fehér készülék gördíthető, három sebességfokozatban állítható. Használata egyszerű, üzembe helyezéséhez nincs szükség falbontásra, ablakon vagy ajtón átvezetett légkivezető csőre. Az 55 W hűtőteljesítményű léghűtőnek nincs fűtési funkciója, azonban A energiaosztályos, és a zajszintje is csak 40 dB.

A készüléket az alján található görgőknek köszönhetően bármikor kényelmesen áttelepítheted egyik helyiségből a másikba. A keresztüláramló levegő hűtéséről az ötliteres víztartály és a két speciális jégakku gondoskodik. A Dyras DHCF6025 levegőhűtő berendezése az Extreme Digital kínálatában 16 900 forintért vásárolható meg.

Hűsít, tisztít, párátlanít

A Vortex Vor-09 CP modell 2,6 kW teljesítménnyel hűti a szoba levegőjét. A C energiaosztályos mobil klímában ventilátor, párátlanító és levegőtisztító funkció is van, a ventilátorok sebessége pedig szabályozható. A hőmérséklet-szabályozóval, időzítővel és távirányítóval felszerelt ketyere mérete mindössze 37x60x78 centiméter, de óránként 2,6 liter párát képes megkötni, illetve 450 köbméter levegőt megmozgatni.

A 39 kilogramm súlyú mobil klímát az időzítővel úgy is beállíthatod, hogy bizonyos idő - legkésőbb 24 óra - elteltével magától is kikapcsoljon - ez a funkció például éjszaka különösen hasznos lehet. A klímát a Pláza market kínálatában 54 900 forintért vásárolhatod meg.

Egy nagyobb szobát is képes lehűteni

A Simbio SB0953 mobil klíma egy nagyjából 25 négyzetméteres helyiség hűtésére alkalmas. A 2,9 W teljesítménnyel hűtő készülék légszállítási kapacitása óránként 450 köbméter, zajszintje 57 dB. A mobil légkondi ventilátor, párásító és párátlanító funkcióval is rendelkezik, ez utóbbi teljesítménye óránként 2,3 liter.

A 37 centiméter széles, 78 centiméter magas és 60 centiméter mély mobil klíma súlya 37,5 kilogramm, az Extreme digital boltjaiban 59 900 forintért vásárolhatod meg.

Pogramozható enyhülés

A 2,6 kW teljesítményű Frigidaire PR095CCRMF mobil klíma 24 órás programozhatóságának köszönhetően kényelmes és praktikus enyhülést hoz a forróságban. Három különböző működési fokozatában 200, 330 vagy 380 köbméter levegőt mozgat meg, és 48, 50 vagy 52 dB zajt bocsát ki. A párátlanító funkcióval is ellátott, LED-kijelzős mobil légkondi C energiaosztályú, és 1+1 év garanciával kapható.

A Frigidaire PR095CCRMF készülék az Ármátrix kínálatában 59 900 forintért vásárolható meg.

Ezt is szeretjük