Tönkremennek, ha lefagyasztod: képeken 7 étel, amivel sose csináld meg!

Ha megteszed, kiolvasztás után nem azt kapod, amire számítanál.

Dia

	Szerencsére számos gyümölcs alkalmas arra, hogy fagyasztás után is megőrizze ízét és nagyjából állagát is, kiváló példát jelentenek erre a bogyós gyümölcsök, míg másokat tönkretesz a túl alacsony hőmérséklet. Az olyan magas víztartalmú gyümölcsök mellett, mint például a görögdinnye, sajnos elmondható mindez a citrusokra is, bár öröm az ürömben, hogy levüket viszont probléma nélkül lehet fagyasztani.

Szerencsére számos gyümölcs alkalmas arra, hogy fagyasztás után is megőrizze ízét és nagyjából állagát is, kiváló példát jelentenek erre a bogyós gyümölcsök, míg másokat tönkretesz a túl alacsony hőmérséklet. Az olyan magas víztartalmú gyümölcsök mellett, mint például a görögdinnye, sajnos elmondható mindez a citrusokra is, bár öröm az ürömben, hogy levüket viszont probléma nélkül lehet fagyasztani.

Dia

	Bármilyen jó is volna az ősz ajándékait hosszabb ideig élvezni, a szőlő sajnos tipikus példát jelent azokra a gyümölcsökre, melyeket nem lehet fagyasztani, köszönhetően többek között igen magas víztartalmának.

Bármilyen jó is volna az ősz ajándékait hosszabb ideig élvezni, a szőlő sajnos tipikus példát jelent azokra a gyümölcsökre, melyeket nem lehet fagyasztani, köszönhetően többek között igen magas víztartalmának.

Dia

	Rengetegféle zöldséget lehet fagyasztani - legyen szó a borsóról vagy épp a brokkoliról -, a zeller azonban nem tartozik közéjük, az ilyen fokú hűtés során sajnos tönkremegy.

Rengetegféle zöldséget lehet fagyasztani - legyen szó a borsóról vagy épp a brokkoliról -, a zeller azonban nem tartozik közéjük, az ilyen fokú hűtés során sajnos tönkremegy.

Dia

	Mint ahogy olyan magas víztartalmú zöldségeket sem célszerű fagyasztani, mint az uborka, az olyan leveles zöldségekre is igaz ez - például a salátára -, melyeket az eredetihez közeli állapotukban szeretnél felhasználni, nem pedig például főzelékként, mint a sóskát vagy a spenótot.

Mint ahogy olyan magas víztartalmú zöldségeket sem célszerű fagyasztani, mint az uborka, az olyan leveles zöldségekre is igaz ez - például a salátára -, melyeket az eredetihez közeli állapotukban szeretnél felhasználni, nem pedig például főzelékként, mint a sóskát vagy a spenótot.

Dia

	Az olyan tejtermékeket, mint a tejföl, a joghurt vagy a kefir, sose fagyaszd le, annak során ugyanis kicsapódik belőlük a zsír, és tönkremennek.

Az olyan tejtermékeket, mint a tejföl, a joghurt vagy a kefir, sose fagyaszd le, annak során ugyanis kicsapódik belőlük a zsír, és tönkremennek.

Dia

	Mint ahogy a nyers tojást sem szabad fagyasztani, a főttel sem érdemes próbálkozni, kiolvasztás után ugyanis bizarr, gumiszerű állaga lesz.

Mint ahogy a nyers tojást sem szabad fagyasztani, a főttel sem érdemes próbálkozni, kiolvasztás után ugyanis bizarr, gumiszerű állaga lesz.

Dia

	A szószokat, önteteket - vagy akár csak a majonézt - se fagyaszd le, az ilyen tartósítási kísérlet során ugyanis az összetevőik különválnak, ami kiolvasztás után igen kellemetlen eredménnyel járhat.

A szószokat, önteteket - vagy akár csak a majonézt - se fagyaszd le, az ilyen tartósítási kísérlet során ugyanis az összetevőik különválnak, ami kiolvasztás után igen kellemetlen eredménnyel járhat.

Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: