Így borul virágba az ünnepekre a karácsonyi kaktusz: 3 dolog, amitől garantált az eredmény

Ennél a növénynél nem árt előre gondolkozni.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karácsonyi kaktusz a szoba igazi színpompás dísze lehet, feltéve, hogy körültekintően gondozzák. Ez a növény ugyanis a többi kaktuszfélével ellentétben fokozott odafigyelést igényel, érzékenysége miatt nagyon könnyen el is pusztulhat. Ha a következő szabályokat betartod, gyönyörű virágokkal fogja meghálálni.

A piros vagy rózsaszín virágú karácsonyi kaktusz a neve ellenére nem feltétlenül az ünnepek idején bontja ki szirmait, a leggyakrabban azonban október és február között nyílik ki, az év másik fele számára a pihenésé. Ha szeretnél az ünnepek alatt gyönyörködni a bámulatos látványban, már most, az ősz utolsó hónapjában el kell kezdened komolyabban foglalkozni vele.

Ennyi vízzel öntözd!

A karácsonyi kaktusz pihenési időszakában kevés vizet igényel, ebben a hónapban viszont jó, ha fokozatosan megemeled vízadagját, virágzás idején ugyanis nagyon szomjassá válik. Amellett azonban, hogy földjének mindig nedvesnek kell lennie, nem szabad túlöntözni, ha ugyanis az alátétjében áll a víz, gyökerei nagyon gyorsan tönkremennek.

Javasolt naponta vagy kétnaponta önteni rá egy kicsit, ha pedig nem vagy biztos abban, hogy megfelelő körülményeket tudsz biztosítani számára, inkább párásíts, vagy permetezgesd a földjét! Hetente egy alkalommal egy kis káliumban gazdag tápoldatot adagolhatsz az öntözővizébe, így még egészségesebb lehet a növényed.

Hűvös, napos, állandó környezet

Bár a kaktuszokról joggal a száraz sivatagi vagy a forró trópusi klíma juthat az eszedbe, a karácsonyi fajta kimondottan a hűvös időjárást kedveli, az ideális, ha egy zárt, napos, de állandóan 15-18 fok körüli hőmérsékletű környezetet tudsz biztosítani számára a virágzás legvégéig.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A növény minden apró változásra rendkívül érzékenyen reagál, így időközben mozgatni vagy forgatni sem ajánlott. Az ideálishoz a legközelebb akkor jársz, ha például egy fűtőtesttől távolabbi, de nem túl huzatos, napos ablakba teszed.

A hosszú élet titka

Ahogy a legtöbb érzékeny szobanövényre, úgy a karácsonyi kaktuszra is igaz, hogy a virágzást követően sem szabad elhanyagolni a gondozását. A száraz virágokat és leveleket mindig csipegesd le róla, hogy aztán még erőteljesebb hajtásokat és virágokat hozhasson a későbbiekben.

Februártól már csökkentheted a vízadagjait, hiszen ilyenkor már pihenésre van szüksége, hogy a következő karácsonykor ismét bámulatos pompájával ragyoghassa be a lakásodat.

Ezt is szeretjük