A legerősebb házi folttisztító keverék: ha már nagyon csúnya a kanapéd, próbáld ki ezt!
Fillérekért beszerezheted a csodaszert, a kanapéd pedig szebb lehet, mint új korában.

kanape tisztito
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kanapé szinte a nappali lelke, hiszen a bútor egyike a leghangsúlyosabb daraboknak: lenyűgöző mérete és csalogató kényelme képes minden tekintetet azonnal magára vonni. Ugyanakkor idővel elkerülhetetlen, hogy a felületére piszok kerüljön, ilyenkor pedig nem árt, ha kéznél van némi gyorssegély.

Mindegy, hogy étel- vagy italfoltról van szó, vagy egyszerűen a mindennapos használat hagyott nyomott rajta, szerencsére nem kell egyből új kanapé vagy borsos árú bolti tisztítószer után nézni, mert mindössze néhány, olcsón beszerezhető háztartási szerből is készíthetsz hatékony bútortisztítót.

Házi szer a kanapé foltjai ellen

Az izopropil-alkohol neve, meglehet, keveseknek cseng ismerősen, pedig a gyógyszertárban kapható, filléres csodaszer csodákra képes a ház körül. Gyermekek elől mindenképp elzárva tartandó, emellett nem árt jól elkülöníthető helyen tárolni, hogy biztosan ne igyon bele senki.

Egy szórófejes flakonba önts egy deciliter izopropil-alkoholt, két deciliter háztartási ecetet, és pár csepp tetszőleges illatú illóolajat. Fújd a szennyezett kanapéra a készítményt, majd keféld át alaposan. Adj neki pár perc hatóidőt, ezután törlőkendővel is dörzsöld át a felületet. Utóbbit addig kell csinálnod, amíg a folt el nem tűnik, a törlőkendő pedig teljesen tiszta lesz. Utolsó lépésben száraz ronggyal töröld át a kárpitot, és hagyd megszáradni.

Ezt is szeretjük