A leghatékonyabb foltgyilkos szerek - Vörösborfolt ellen

Ne hagyd, hogy a terítőn vagy az új bútoron landoló vörösbor elrontsa az estét! Praktikáink segítenek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kellemes romantikus este, illetve egy barátokkal elfogyasztott vacsora elmaradhatatlan kelléke egy - vagy akár több - üveg finom bor. A jó hangulatnak azonban gyakran az új, hófehér kanapé, a gyönyörű terítő vagy a világos szőnyeg látja kárát. Ne hagyd, hogy egy ügyetlen mozdulat elrontsa a kedved!

Ismerj meg inkább néhány hatékony házi praktikát, melyekkel pillanatok alatt eltüntetheted a kárpiton vagy az abroszon éktelenkedő borfoltot. A különböző praktikákhoz még különleges adalékanyagra és vegyszerre sem lesz szükséged!

Ha azonnali segítségre van szükség: szénsavas ásványvíz

A bor mellett a szénsavas ásványvíz is fontos kelléke egy közös étkezésnek vagy italozásnak. Ha elég gyors vagy, akkor a friss vörösborfoltot szénsavas vízzel is eltávolíthatod. Önts a foltra egy kis vizet, majd szivaccsal itasd fel azt. Ezt ismételd addig, amíg a folt szinte teljesen el nem tűnik. Az egészen elhalványodott folt végleges eltávolítását már nyugodtan rábízhatod a mosógépre.

A legegyszerűbb megoldás: forrásban lévő tej

Ha az ízletes nedű a fehér asztalterítőn landolt, akkor a legegyszerűbben forró tejjel tüntetheted el a makacs borfoltot. Önts a foltra forrásban lévő tejet, majd erőteljesen dörzsöld át, és öblítsd le tiszta vízzel. Ezután tedd be az abroszt a mosógépbe, vagy használj mosószappant.

A fehér bor is segít

Talán csak kevesen tudják, hogy a fehérbor is hatékony fegyver a vörösbor által hagyott foltok eltávolításához. Öntsd a foltra bőven száraz fehérbort, hagyd ázni, majd itasd fel szivaccsal anélkül, hogy túl erősen dörzsölnéd. A vörösborfolt el fog tűnni, vagy legalábbis annyira elhalványul, hogy a mosógépes mosás már könnyen kiveszi a maradék szennyeződést.

Kíméletlen duó a foltok ellen: mosogatószer és ecet

Ha a kétbalkezes vacsoravendéged kilöttyintette a bort, akkor ahelyett, hogy kétségbeesnél, keress egy kis darab anyagot, és gyűrd gombócba.

Tegyél rá bőven mosogatószert, vizet, egy csepp ecetet, majd a gombóccal itasd fel a borfoltot. Végül a területet finoman dörzsöld át nedves szivaccsal, majd öblítsd át tiszta vízzel.

Egy jól bevált megoldás: asztali só a foltok ellen

Az asztali só szintén jó megoldás a borfolt eltávolítására. Ha kiömlött a bor, akkor első lépésként - még mielőtt a textília beihatná - rögtön itasd fel a foltot papírtörlővel. Ezután szórd meg jó vastagon asztali sóval. Hagyd a folton egy percig, majd öblítsd le nagyon hideg csapvízzel.

Azonnali segítség: ecet

A borfolt eltávolításakor mindig nagyon fontos szabály, hogy a lehető leghamarabb cselekedj. Ha olyan helyzetben vagy, hogy erre van lehetőség, akkor szivaccsal vigyél fel a szennyezett területre hígítatlan ecetet, majd azonnal mosd ki a ruhát.

Ha nagyon nagy kiterjedésű a folt, akkor a mosógépbe is önthetsz egy-két pohár ecetet.

Beissza a foltot: szódabikarbóna

Éppen elkezdett oldódni a hangulat, amikor egy pohár vörösbor landolt a szőnyegen? Ahelyett, hogy a mérgelődéssel elrontanád az estét, inkább használj szódabikarbónát.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Gyorsan itasd fel a foltot egy papírtörlővel, majd szórj bőséges mennyiségű szódabikarbónát a területre. Hagyd ott legalább egy órát, hogy a szódabikarbónának legyen ideje felszívni a szennyeződést. Egy óra múlva már csak annyi dolgod van, hogy felporszívózd a maradék port.

Cikkünk megírásában a Mindennapi tárgyak nem mindennapi szerepben című könyv segített.

Ezt is szeretjük