A legjobb rezsicsökkentő módszer: hogyan olvaszthatod le a hűtőt gyorsan?

Felejtsd el a hajszárítót, és késsel se kapargasd!

Hűtő leolvasztása gyorsan
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem vitás, hogy a hűtő megfelelő működés mellett is az egyik legnagyobb áramzabáló a lakásban, azt viszont már kevesebben tudják, hogy ha bejegesedik, akár 30%-kal nagyobb fogyasztással is számolhat az ember.

Bár a legújabb típusok már rendelkeznek automatikus leolvasztás funkcióval, a legtöbb háztartásban még a hagyományos hűtőszekrények zúgnak a sarokban. Az évi egyszeri vagy kétszeri leolvasztásukkal rengeteget lehet spórolni, de a hosszadalmas munka miatt ez nem tartozik a kedvenc háztartási feladatok közé.

Hűtőolvasztás gyorsan

Ha már néhány milliméteres jégréteget látsz a hűtőszekrény oldalán, érdemes nekiállnod a procedúrának. Bár sokan esnek neki késsel vagy hajszárítóval, létezik egy ennél is hatékonyabb és biztonságosabb megoldás, amihez mindössze egy edényre és egy vastag vágódeszkára vagy edényalátétre lesz szükséged.

Nulladik lépésként természetesen húzd ki a konnektorból a gépet, és tegyél fel forrni vizet egy nagy edényben. Míg a víz felforr, pakolj le mindent a polcokról. Ha hajlamos vagy elfeledkezni a régi ételekről, ezzel egyúttal remek alkalom nyílik arra, hogy átnézd a lekvárokat, savanyúságokat, és szortírozd közülük a lejárt szavatosságúakat.

Forró víz a hűtőbe

A kiürült polcokat el is távolíthatod, ha pedig felforrt a víz, tegyél egy faalátétet vagy egy vastag vágódeszkát a hűtőszekrény aljára. Erre állítsd a vízzel teli fazekat, végül csukd rá a hűtőajtót, és hagyd néhány percig dolgozni a forró vízpárát. Mivel az ajtóból kicsorog majd a víz, készíts elő néhány rongyot a feltörléshez.

Tegyél bele vizet, és nem zabálja majd az áramot: 4 tipp hűtőhöz és fagyasztóhoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

A módszer gyorsasága a jégrétegtől is függ, de, ha úgy látod, már leolvadt a jég, jöhet a következő lépés. Töröld ki, itasd fel a feleslegesen felgyűlő vizet, majd tetszés szerint takarítsd ki a gépet. Erre a tisztító és szagtalanító ecetet is felhasználhatod, majd töröld teljesen szárazra a hűtő belsejét, vagy hagyd, míg magától megszárad.

Ezt követően pakolj vissza a hűtőszekrénybe a lehető legpraktikusabb sorrendben: így sokkal kevesebb gondod lesz, és még az áramszámlád sem szökik a magasba. Ha mindent feltöröltél, készen is vagy, és már be is kapcsolhatod a hűtőszekrényt: az egésszel készen leszel egy szűk óra alatt.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük