Itt szökik ki a meleg a házból: nem az ajtó, és nem is az ablak
Fontos, hogy ismerd az okot, és azt is, mit tehetsz azért, hogy orvosold a problémát.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbben nem is sejtik, milyen sok energia vész kárba azáltal, hogy a komoly költségek árán létrehozott meleg levegő kiszökik a lakásból, aminek leggyakoribb oka a nem megfelelő szigetelésben vagy épp a nyílászárók hiányosságaiban rejlik.

A Knauf Insulation közleménye szerint egy családi házban az elpazarolt energia 35%-a a falakon, 25%-a az ablakokon, 15%-a a padlón keresztül távozik, 25%-a pedig a tetőn át. Utóbbit ráadásul még az olyan tényezők is fokozzák, mint egy rosszul záródó, nem megfelelően szigetelt padlásajtó, amire azonban sokan még csak nem is gondolnak.

Szigeteld a lakást, ahol csak tudod!

A leghatékonyabb megoldást a lakás vagy ház szigetelése terén a homlokzat szigetelése jelenti, ez azonban igen komoly beruházást jelent. Jóval költséghatékonyabb megoldás a tetőszigetelés, léteznek emellett nagyon olcsó praktikák is arra, hogy hatékonyabbá tedd otthonod egyes felületeinek szigetelőerejét.

Az ajtó és ablak szigeteléséhez hozzájárulhatsz vastag függönnyel, szigetelőcsík felragasztásával vagy egy huzatfogó párnával, hőszigetelő ablakfóliával, a padló szigetelését javíthatod vastag szőnyegekkel, a falakét pedig falvédővel, szigetelő hatású tapétával, de a radiátor mögé illeszthető hőtükörfóliával is.

A padlásfeljáró ajtaját is nagyon fontos kívül-belül szigetelni - létezik továbbá speciális, hőszigetelő padlásfeljáró is -, emellett a pinceajtóról sem érdemes megfeledkezni, hiszen ez is ugyanúgy a ház igen jelentős hőmérséklet-különbséggel rendelkező részeit határolja.

Ezt is szeretjük