Kiszáradt a kenyér, de nem akarod eldobni? Ezt próbáld ki, és friss, ropogós lesz újra
Mintha most hoztad volna haza a pékségből melegen!

Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A fekete leggings nem nadrág, de az utcán is bevethető, ha erre figyelsz: így variáld nőiesen »

Nőies egészruhák telt alakra, amik a kabát alatt sem mutatnak tömzsinek: alakformáló fazonok, árakkal »

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szinte minden háztartásban előfordul, hogy megmarad egy kis darab kenyér, ami még nem romlott, de már senkinek sincs kedve megenni, hiszen megszáradt. Ezt nem csak úgy védheted ki, hogy alaposan bezacskózod a kenyeret, hiszen így könnyen megpenészesedik. Szerencsére létezik olyan módszer, amivel a száraz kenyeret újra ropogóssá, frissé teheted.

A beszáradt kenyér nem csak tejbe aprítva, levesbetétként vagy pirítósnak jó. Mutatunk egy olyan módszert, amivel akár szendvicsként is felhasználható, még akkor is, ha előtte kőkemény volt, hiszen olyan friss lesz, mintha most hoztad volna a pékségből.

Így frissítsd fel a kenyeret!

Noha furcsán hangzik - talán egyenesen undorítónak tűnik -, mégis, első lépésként tartsd a csap alá a kenyeret, és engedj rá hideg vagy langyos vizet. Ugyan az ázott kenyér ebben a pillanatban még nem a leggusztusosabb, mégis várd meg, hogy a nedvesség egészen átitassa a héjat. A kenyér megvágott felületét ne vizezd össze!

A második lépéshez kapcsold be a sütőt, és állítsd alacsony fokozatra vagy 150-160 fokra. Tedd egy lapos tepsibe a nedves kenyeret, és süsd 6-12 percen keresztül, míg nem lesz a héja újra ropogós. Ha 12 perc után még mindig vizes kívülről a kenyér, hagyd még egy kicsit a melegben, és legközelebb kevésbé vizezd meg a héját!

Ez tényleg működik?

Igen! A kenyér héjából a víz befelé szivárog, majd elpárolog, így a kenyér kiszáradt belseje ismét nedvességhez jut, amitől megpuhul. Eközben a sütő forrósága arról is gondoskodik, hogy a héj ropogóssá váljon.

A lejárati dátum nem tréfa

A kenyeret sohase próbáld felfrissíteni, ha már penészesnek látod, vagy lejárt a szavatossága. Ugyanígy ezt a hét ételt sem szabad már megenned a csomagoláson megadott dátumot követően!

Fotó: Prevention.com/Kasandra Brabaw.

Ezt is szeretjük