14 látványos hangulatvarázsló ötlet az erkélyre

Dia

Az erkély hangulatos berendezésére számos lehetőség van, ráadásul ez nem is feltétlenül pénz kérdése. Ügyesen megválasztott színekkel, dúsan virágzó növényekkel és néhány kiegészítő dekorációval csodákat művelhetsz.
Az erkély hangulatos berendezésére számos lehetőség van, ráadásul ez nem is feltétlenül pénz kérdése. Ügyesen megválasztott színekkel, dúsan virágzó növényekkel és néhány kiegészítő dekorációval csodákat művelhetsz.

Dia

BurkolatokAz erkély hangulatát éppen olyan mértékben határozza meg a burkolat, mint például a nappali esetében. Mediterrán stílust terracottával teremthetsz, a strapabíró, kültéri faburkolatokkal pedig modern hatást érhetsz el. Ha a csempére szavazol, ne válassz fényes, mázas felületűt, amin könnyen megcsúszhatsz.

Burkolatok

Az erkély hangulatát éppen olyan mértékben határozza meg a burkolat, mint például a nappali esetében. Mediterrán stílust terracottával teremthetsz, a strapabíró, kültéri faburkolatokkal pedig modern hatást érhetsz el. Ha a csempére szavazol, ne válassz fényes, mázas felületűt, amin könnyen megcsúszhatsz.

Dia

SzínekA burkolatok kapcsán ne csak a padlóra gondolj! A falak színe szintén meghatározó, még az erkély esetében is. A fehér mindig jó választás, de bátran használhatsz élénk színeket is, például sárgát, amivel megsokszorozhatod a napfényt. A sötét árnyalatokkal bánj óvatosan, hiszen optikailag kicsinyítik az erkélyt.

Színek

A burkolatok kapcsán ne csak a padlóra gondolj! A falak színe szintén meghatározó, még az erkély esetében is. A fehér mindig jó választás, de bátran használhatsz élénk színeket is, például sárgát, amivel megsokszorozhatod a napfényt. A sötét árnyalatokkal bánj óvatosan, hiszen optikailag kicsinyítik az erkélyt.

Dia

BútorokMa már a legkisebb erkély berendezése sem okozhat problémát, hiszen a kerti bútorok tervezői az aprócska terek tulajdonosaira is gondolnak. Egy kisebb asztal és néhány kényelmes szék pedig nem csupán praktikus, hanem kellemes hangulatot is teremt az erkélyen.Kapcsolódó cikk:Praktikus kerti bútorok körképe »

Bútorok

Ma már a legkisebb erkély berendezése sem okozhat problémát, hiszen a kerti bútorok tervezői az aprócska terek tulajdonosaira is gondolnak. Egy kisebb asztal és néhány kényelmes szék pedig nem csupán praktikus, hanem kellemes hangulatot is teremt az erkélyen.

Kapcsolódó cikk:
Praktikus kerti bútorok körképe »

Dia

Egy kényelmes székHa nincs pénzed egy egész kollekció bútor beszerzésére, vagy az erkélyed mérete nem ad rá lehetőséget, akkor se keseredj el. Egyetlen kényelmes székkel is feldobhatod a hangulatot, csak olyat válassz, ami önmagában is mutatós.

Egy kényelmes szék

Ha nincs pénzed egy egész kollekció bútor beszerzésére, vagy az erkélyed mérete nem ad rá lehetőséget, akkor se keseredj el. Egyetlen kényelmes székkel is feldobhatod a hangulatot, csak olyat válassz, ami önmagában is mutatós.

Dia

Színes párnákA párnákat az erkélyen se hanyagold! Minél színesebbeket választasz, annál jókedvűbb lesz az összhatás. És minél puhábbakat, annál kényelmesebb pihenőhelyet varázsolhatsz az erkélyre.Kapcsolódó címke:Lakberendezés »

Színes párnák

A párnákat az erkélyen se hanyagold! Minél színesebbeket választasz, annál jókedvűbb lesz az összhatás. És minél puhábbakat, annál kényelmesebb pihenőhelyet varázsolhatsz az erkélyre.

Kapcsolódó címke:
Lakberendezés »

Dia

NapernyőNem csak a nagy teraszok tulajdonosainak kiváltsága a napernyő, a kisebb erkélyekhez is jó választás. Az asztal közepébe vagy az erkély más részébe állítható fajták praktikusabbak, mint az erkély fölé rögzíthetők, ezeket ugyanis tetszés szerint mozgathatod.

Napernyő

Nem csak a nagy teraszok tulajdonosainak kiváltsága a napernyő, a kisebb erkélyekhez is jó választás. Az asztal közepébe vagy az erkély más részébe állítható fajták praktikusabbak, mint az erkély fölé rögzíthetők, ezeket ugyanis tetszés szerint mozgathatod.

Dia

Dekoratív terítékHa egyetlen asztalka is elfér az erkélyen, akkor tovább fokozhatod a hangulatot dekoratív terítékkel. Néhány színes tányér és pohár, valamint egy kis csokor friss virág, és máris kész a tökéletes hely a romantikus vacsorához vagy egy kellemes reggelihez.

Dekoratív teríték

Ha egyetlen asztalka is elfér az erkélyen, akkor tovább fokozhatod a hangulatot dekoratív terítékkel. Néhány színes tányér és pohár, valamint egy kis csokor friss virág, és máris kész a tökéletes hely a romantikus vacsorához vagy egy kellemes reggelihez.

Dia

Gyertyák, mécsesekAz erkély attól lesz igazán hangulatos, ha berendezésekor úgy tekintesz rá, mint bármelyik más helyiségére a lakásodnak - természetesen figyelembe véve a tényt, hogy nyitott térről van szó. Így itt is elengedhetetlen hangulatteremtő a lágyan pislákoló mécses egy dekoratív tartóban.

Gyertyák, mécsesek

Az erkély attól lesz igazán hangulatos, ha berendezésekor úgy tekintesz rá, mint bármelyik más helyiségére a lakásodnak - természetesen figyelembe véve a tényt, hogy nyitott térről van szó. Így itt is elengedhetetlen hangulatteremtő a lágyan pislákoló mécses egy dekoratív tartóban.

Dia

KúszónövényekA balkonnövények között számos olyan fajtát találni, mely jól érzi magát a napsütötte erkélyeken, és olyanokat is, amelyek a napfény hiányát is tűrik. Nem kell azonban tucatnyi növénykét nevelgetned: már egyetlen futónövénnyel közelebb hozhatod a természetet.Kapcsolódó címke:Növények »

Kúszónövények

A balkonnövények között számos olyan fajtát találni, mely jól érzi magát a napsütötte erkélyeken, és olyanokat is, amelyek a napfény hiányát is tűrik. Nem kell azonban tucatnyi növénykét nevelgetned: már egyetlen futónövénnyel közelebb hozhatod a természetet.

Kapcsolódó címke:
Növények »

Dia

PergolaPergolát készen is vásárolhatsz, de, ha szeretsz barkácsolni, néhány lécből szögek és kalapács segítségével magad is elkészítheted. Ha a pergolára futtatod fel a kúszónövényeket, természetes árnyékolót kapsz, és még a szomszédok kíváncsi tekintetei elől is elbújhatsz.

Pergola

Pergolát készen is vásárolhatsz, de, ha szeretsz barkácsolni, néhány lécből szögek és kalapács segítségével magad is elkészítheted. Ha a pergolára futtatod fel a kúszónövényeket, természetes árnyékolót kapsz, és még a szomszédok kíváncsi tekintetei elől is elbújhatsz.

Dia

Virágos balkonnövényekA virágok elengedhetetlen kellékei az erkély dekorációjának. Az olyan könnyen kezelhető, népszerű fajtákkal, mint a muskátli, egyszerűen virágba boríthatod az erkélyt. A növényeket tarthatod balkonban az erkély korlátján, illetve függő virágkosarakban.

Virágos balkonnövények

A virágok elengedhetetlen kellékei az erkély dekorációjának. Az olyan könnyen kezelhető, népszerű fajtákkal, mint a muskátli, egyszerűen virágba boríthatod az erkélyt. A növényeket tarthatod balkonban az erkély korlátján, illetve függő virágkosarakban.

Dia

ParavánHa az erkélyt a szomszédod is használhatja, privát teret teremthetsz magadnak egy méretre vágott fa fallal. A paraván funkcióját betöltő elválasztót bármelyik asztalos elkészíti. Tetszés szerinti színnel lefestheted, sőt, virágokat is akaszthatsz rá.

Paraván

Ha az erkélyt a szomszédod is használhatja, privát teret teremthetsz magadnak egy méretre vágott fa fallal. A paraván funkcióját betöltő elválasztót bármelyik asztalos elkészíti. Tetszés szerinti színnel lefestheted, sőt, virágokat is akaszthatsz rá.

Dia

VilágításA központi világítás az erkélyen is elengedhetetlen. Egy szép lámpával ráadásul a hangulatról is egyszerűen gondoskodhatsz. A misztikus, keleties hangulathoz nem kell más, mint egy különleges marokkói lámpás.

Világítás

A központi világítás az erkélyen is elengedhetetlen. Egy szép lámpával ráadásul a hangulatról is egyszerűen gondoskodhatsz. A misztikus, keleties hangulathoz nem kell más, mint egy különleges marokkói lámpás.

Dia

A tenger kincseiA növényekkel a természetet hozhatod magadhoz közelebb, a nyaralások alkalmával gyűjtött tengeri kincsekkel pedig igazi mediterrán légkört teremthetsz. Válogasd ki a kagyló- és csigagyűjteményedből a legszebbeket, és egyszerűen helyezd el az asztalon.

A tenger kincsei

A növényekkel a természetet hozhatod magadhoz közelebb, a nyaralások alkalmával gyűjtött tengeri kincsekkel pedig igazi mediterrán légkört teremthetsz. Válogasd ki a kagyló- és csigagyűjteményedből a legszebbeket, és egyszerűen helyezd el az asztalon.
Ezt is szeretjük
Szerző: Mondovics Pálma
Fotó: