Vízhajtó, salaktalanító, béltisztító növények: ne vedd meg, tartsd az ablakodban!

Aranyat érnek, nincs is jobb, mint otthon nevelgetni őket!

nagykep?cikkid=164512&kep=fuszernoveny-lead

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden szobakertész egyik legfőbb büszkesége egy egészségvédő, gyógyító fűszernövényekkel teli cserép, tele zsályával, korianderrel vagy különböző mentafélék tarka és illatos zöldjével. Általában elmondható, hogy sok fűszernövény jól tűri a benti termesztést, sőt, a kerti fűszernövények esetében is meghosszabbítható így a tenyészidőszak.

A növényeket típustól függően magról, dugványról és palántáról is lehet nevelni, azon túl azonban, hogy egyéni igényeik is vannak, léteznek olyan szabályok, amelyek mindegyikre érvényesek. Ilyen például, hogy nagyon rosszul tűrik, ha nincs megfelelő vízelvezetésük, ezért mindenképp kilyuggatott cserepet válassz hozzájuk. Érdemes őket rendszeresen, tíznaponta trágyázni is, miközben fejlődnek - például hígított halműtrágyával -, többségük emellett kedveli a párás levegőt is, jót tesz nekik például, ha pár naponta lepermetezed őket vízzel.

A víz- és napfényigénye az egyes növényeknek különböző lehet - erről érdemes a magok tasakjáról vagy a beszerzési helyen tájékozódni -, ha azonban végigkattintod a következő képeket, az segíthet a választásban, a legnépszerűbb fűszernövények mutatkoznak ugyanis be általuk, melyeket könnyűszerrel nevelgethetsz a konyhádban is.

Cikkünk Elizabeth Millard Kiskert a konyhában című könyve alapján készült.

Szeretnél saját termesztésű zöldségeket, csírákat fogyasztani, de nincs kerted? Ez nem akadály: a könyvben ajánlott trükkök és technikák segítségével akár egy parányi lakásban is remek eredményeket érhetsz el. Kíváncsi vagy, milyen növényeket érdemes választanod, és hogyan neveld őket, hogy alacsony költségek mellett is bőséges termésben legyen részed? A szerző hasznos tanácsokat ad a különböző ültetőedények, a talaj, a megvilágítás, az öntözés és a kártevők elleni védekezés kérdéseiben is, illetve bemutatja az egyes növények esetében a leggyakrabban előforduló problémákat, és azok orvoslását is.

Kiadja a Bioenergetic Kiadó.
A könyv ára 3700 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Ez a szobanövény szűri ki a rákkeltő anyagot a lakás levegőjéből

A következő növények jóval többet tudnak annál, mint hogy dekoratív díszei a lakásnak. Nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük