Ezerszer szebb, mint egy luxusmedence: egyre többen álmodnak ilyet az udvarukra
Aki meglátja, nem tud ellenállni a kellemest a hasznossal összekötő konstrukciónak.

8-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fürdőtó természetes és rekreációs víztároló, amelyben fürdeni is lehet. Esztétikusabb, mint egy egyszerű medence, és praktikusabb, mint egy sima kerti tó.

Ezek a speciális fürdőtavak egyre népszerűbben itthon is. A kert és a víz ilyen jellegű, jól megkomponált kombinációja különleges és egyedi közösségi teret varázsolhat a ház köré, kivitelezésénél pedig korlátlan fantáziát és kreativitást lehet kiélni.

A fürdőtónak több funkciója van

Ezek a tavak már nemcsak esztétikai szerepet töltenek be, hanem pihentető és regeneráló funkciójuk is van. Az ilyen jellegű természetes medencéknek az építésénél igyekeznek nem használni környezetre ártalmas anyagokat. A dizájn megalkotásánál figyelembe veszik, hogy a konstrukció beleolvadjon a környezetbe, és harmonikusan kiegészítse azt.

A fürdőtóba telepített növények nemcsak dekorációs célt szolgálnak, hanem oxigénnel dúsítják a vizet és támogatják a betelepített állatvilág ökoszisztémáját is. Úgynevezett biofilterként működnek, ami természetes vízszűrést garantál a víznek a különféle tisztító jellegű növényekkel. A tó technikai kialakítása túlmutat az egyszerű medencén vagy kerti tavon. Lépcsőzetes megoldása teret nyújt minden felhasználónak. A sekélyebb és parti részek a növények és állatok természetes élőhelyei lehetnek, a mélyebb részek a könnyű úszásra alkalmasak.

A kellemest és a hasznost összekötve olyan zugot lehet varázsolni a kertbe, amelynek minden szomszéd csodájára jár majd. Nézd meg galériánkat, és meríts ihletet a hangulatos képekből!

Ezt is szeretjük