Milyen gyakran takarítod ki a kádat? Ez lenne az ideális

A kád és a zuhanytálca takarítása akkor is fontos, ha elsőre tisztának tűnnek.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kád, a zuhanytálca és a mosdókagyló akkor is rejthetnek szennyeződéseket, ha mindez nem szembeötlő, a vízkő- és a szappanlerakódások ugyanis szinte észrevétlenül képeznek tökéletes alapot a láthatóbb foltok megjelenéséhez.

Ha nem szeretnéd, hogy a kád idővel elszíneződjön, sárgás, barnás vagy épp rozsdafoltok jelenjenek meg rajta, fontos, hogy rendszeresen tisztítsd és ápold. Mindezzel továbbá a higiénia alapfeltételeinek is eleget teszel.

Milyen gyakran kell kitakarítani a kádat?

Vannak, akik minden egyes használat előtt és után kimossák a kádat vagy a zuhanytálcát, azonban ez egy gyors mosakodás alkalmával nem feltétlenül szükséges. Ilyenkor elég, ha kiöblíted, majd egy ronggyal szárazra törlöd, így is megelőzheted a vízkő, valamint a szappanmaradék és piszok lerakódását.

Fontos, hogy az egész kádat körbetöröld, a csempéket és fugákat is, valamint a különféle tubusok, tusfürdők között se hagyd állni a vizet, kiváló táptalaja lehet ugyanis a baktériumoknak.

Ha a hosszabb fürdőt választod, utána érdemes alaposabban kimosnod a kádat, ha ugyanis sokáig ázol, a víz magasságában makacsabb lerakódás képződhet egyfajta peremként, mely származhat a habfürdőből, a tusfürdő maradványaiból, de a különféle kozmetikai szerek jelenlététéből is, például egy hajmosás során a kioldódó hajfesték is elszínezheti a vizet, vele együtt pedig a kádat.

Mosd ki a kádat akkor is minden alkalommal, ha a mosógép csöve ide ereszti a kifolyó vizet. Ha előbbiek nem állnak fenn, elegendő hetente csak egy vagy két alkalommal elvégezni az alaposabb takarítást.

Képeken 8 látványos ötlet a tökéletes fürdőszobáért

Nézegess képeket!

Elolvasom

Így tisztítsd!

A tisztítás szempontjából nem mindegy, milyen kádad van, zománcozott esetében például kerülni kell az agresszív vegyszereket és az erősebb, szemcsés súrolószereket, ezek ugyanis kárt tehetnek a felületben, ami által az később például elszíneződhet. Mindemellett műanyag kád esetében se használj erős vegyszereket.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az is hatékony, ha folyékony tisztítószerrel vagy szappannal egy puha sörtéjű kefe segítségével átsúrolod a felületet, ugyanakkor a kádtisztítás esetében is igazi csodaszernek számít az ecet, mely oldja a vízkövet, és fertőtlenít is. Mosd át a kádat ecet és víz keverékével, hagyd hatni néhány percig, majd szivaccsal alaposan súrold át a felületet, végül öblítsd le bő vízzel. A barnás-sárgás elszíneződéseket tömény ecetbe mártott ronggyal is átdörzsölheted, amellett az is segíthet, hogyha egy fél, kifacsart citromot alkalmazol.

Kinek a dolga a takarítás?

Megkérdeztük a járókelőket, mit gondolnak, a férfi vagy a nő dolga-e a takarítás. Nézd meg a videót!

Ha szeretnéd, hogy a művelet elvégzése után csillogjon a kádad, nedvesíts be egy rongyot, majd itasd át egy kevés babaolajjal. Töröld át ezzel a kád felületét, de vigyázz, ne annyira, hogy túlságosan csússzon. Az olaj abban is segít, hogy a vízcseppek kevésbé tudjanak megtapadni.

Ezt is szeretjük