Hogy kezdj neki a lakásfelújításnak? Van rá 3 szuper tippünk (x)
Otthonteremtési szakértő összegzi a legfontosabb tapasztalatokat, és segít elkerülni a legnagyobb buktatókat.

colors-containers-contemporary-1571171
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Milyen jó lenne egy menő, gyönyörűen felújított lakás, persze a munkákkal járó por, zaj és idegeskedések nélkül. Ha ilyen megoldást szeretnél, elárulunk egy titkot: hacsak nem vagy nagyon-nagyon szerencsés, akit egy generálkivitelező Balira költöztet, miközben újjávarázsolja az otthonát, sajnos nem fogod megúszni a nehézségeket.

Van azért persze néhány szempont, amire érdemes figyelni, ha el akarod kerülni a legdurvább buktatókat. Mutatjuk, miket tanácsol a Fundamenta otthonteremtési szakértője!

Tervezz alaposan!

Bármekkora felújításra készülsz, ne rohanj rögtön a barkácsáruházba! Először ülj le, határozd meg a célokat, gyűjts információt, és tervezd meg az egymásra épülő lépéseket! Gondold át azt is, hogy, ha nekiesel valaminek, nem lenne-e egyszerűbb egy füst alatt megcsináltatni valami mást is, ami kapcsolódik hozzá. Készíts költségvetést, menetrendet, ami alapján az egész folyamat során látod majd, hogy éppen hol tartasz. Ez neked is segítség, valamint a szakembereket is jobban tudod majd irányítani.

Kezdd el időben!

A Fundamenta felmérése szerint a magyarok mintegy 70%-a tervez kisebb-nagyobb felújítást a lakásában. Pörög az építőipar, ez azt jelenti, hogy érdemes jó előre lekötnöd a szakembereket. Vannak, akik arra esküsznek, hogy több vasat tartanak a tűzben, és egy adott szakmunkáról igyekeznek több mesterrel is tárgyalni, hogy végül biztosan legyen befutó.

Figyelj a minőségre!

Akár magad végzed, akár szakember segítségével, nincs bosszantóbb annál, mint amikor a parkettán maradt karcolás rontja az összképet, vagy a ferdén rakott csempét kell nézni a következő években, hogy a veszélyes hibákról ne is beszéljünk.

Olyanokkal dolgozz együtt, akiknek meg tudtad nézni a referenciamunkáit! Az alapanyagokon pedig semmiképp ne spórolj: lehet, hogy most soknak tűnik néhány tízezer plusz, de, ha évek múlva kell szétverni a falat egy megrepedt cső miatt, akkor sokkal jobban fog fájni!

Készen állsz a felújításra? Ha szeretnéd magad megtervezni álmaid otthonát, és a felújításba is szívesen belevágnál, most a Fundamenta akciós hitelével azonnal nekikezdhetsz! Kattints ide a részletekért! 

Ezt is szeretjük